WANT2SEE: Netflix knalt met actiethriller, Amazon heeft Nederlandse original

Films & Series Jeroen Kraak 24 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Het weekend komt er weer aan en dat is het ideale moment om een film of serie aan te zetten op Netflix, Videoland, HBO Max of een van de andere streamingdiensten. Wij vertellen je welke titels je echt niet mag missen.

We hebben inmiddels zoveel streamingdiensten, dat we bijna niet meer weten wat we moeten kijken. Gelukkig helpen wij je een handje op weg. Wij zetten de tofste nieuwste titels op Netflix, Videoland, HBO Max en de rest op een rij zodat je weet wat je wil kijken.

Dit zie je deze week op Netflix, Apple TV+ en Amazon Prime Video

Deze week is er weer genoeg te zien op de streamingdiensten. Netflix heeft een bloedstollende actieserie met een FBI-agent in de hoofdrol. Op Amazon Prime Video wordt in het Nederlands gelachen in een fantasiewereld.

#1 The Night Agent | Netflix

Er is weer een nieuwe actie-thriller op Netflix. Deze gaat over een lage FBI-agent die werkt in de kelder van het Witte Huis. Hij bemant een telefoon die nooit gaat, tot een nacht waarbij dat wel gebeurt.

Op dat moment raakt hij verzeilt in een snel en duister complot dat helemaal leidt naar de Oval Office, oftewel het kantoor van de president. Hoe dit afloopt, zie je op Netflix.

#2 My Kind of Country | Apple TV+

Netflix en HBO Max hebben al eigen talentenshows en dus kan Apple TV+ niet achterblijven. Dit is echter wel een heel bijzondere die onder andere gemaakt wordt door Reese Witherspoon en Kacey Musgraves.

Zij willen de barrières van countrymuziek doorbreken en nodigen diverse innovatieve artiesten van over de hele wereld uit om hun unieke geluid te laten horen. Zij worden begeleid door bekende countryzangers. De winnaar krijgt flinke kansen op Apple Music.

#3 Panduloria | Amazon Prime Video

Houd je van The Office, maar ook van Lord of the Rings? Die twee komen nu samen in Panduloria, een nieuwe Nederlandse serie op Amazon Prime Video. De serie gaat namelijk over gilde van fantasiewezens die op pad gaan om missies te voltooien en monsters te verslaan.

Dat laatste zien we allemaal niet op Amazon Prime Video. We kijken enkel naar de vergaderingen van dit gilde en die zijn bizar zat. De cast bestaat uit een flink aantal bekende komieken zoals Alex Ploeg, Alex Klaassen en Henry van Loon. De cabaretshow van die laatste zie je dan weer op Netflix.

#4 Smile | SkyShowtime

Lachen kan dodelijk zijn, dat bewijst Smile. Deze film is tijdens verschillende filmfestivals genomineerd voor de prijs van beste horror. Na een bioscooprelease is deze nu te vinden op SkyShowtime en dus niet Netflix.

Na getuige te zijn van een bizar, traumatisch incident waarbij een patiënt betrokken was, raakt een psychiater steeds meer van overtuigd dat ze bedreigd wordt door een griezelige entiteit.

#5 Waco: American Apocalypse | Netflix

Van een horrorfilm gaan we naar een eng verhaal op Netflix dat echt is gebeurd. Deze documentaire laat zien wat er zich in 1993 afspeelde in het Texaanse plaatsje Waco.

David Koresh is leider van een bewapende sekte. Hij raakt in een impasse van 51 dagen met federale agenten. In deze Netflix-documentaire zien we nog nooit eerder vertoonde beelden. Deze documentaire bestaat uit drie afleveringen.

De 5 geniale Netflix-functionaliteiten die veel mensen gemist hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen