5 gadgets die van de lenteschoonmaak een absoluut feestje maken

Gadgets Dennis Mons 24 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

De temperatuur schiet weer omhoog en dus begint ook de lenteschoonmaak weer te kriebelen. Dat kan een helse of saaie klus zijn, maar dankzij deze gadgets wordt een hoop werk uit handen genomen. WANT-redacteur Dennis Mons zet vijf favorieten op een rij.

*knakt vingers*, *pakt de wonderspons*

Daar gaan we weer! De grote schoonmaak staat voor de deur en ik ga weer boenen en schrobben. Natuurlijk heb ik daar ontzettend veel zin in… (niet dus). Gelukkig bieden deze gadgets soelaas.

Lenteschoonmaak is een lachertje dankzij deze gadgets

Met een beetje budget kan je veel van de taken over laten nemen door gadgets. In sommige gevallen kan je zelfs robots het vuile werk laten opknappen. Dit zijn in ieder geval vijf varianten die je leven een stuk makkelijker te maken.

#1 Robotglazenwasser die blijkt plakken

Als je liever niet op een wankel trapje je ramen wilt schoonmaken, dan is ook hier een robot de ideale oplossing. Deze bizarre gadget lijkt volkomen maling te hebben aan zwaartekracht en maakt in weinig tijd je ruiten schoon. Er zijn meerdere varianten, waarvan deze PuroTech een goed voorbeeld is. Hij kost 139,95 euro.

#2 Hombli Robotzuiger

Stofzuigen is nou niet bepaald een taak die heel veel van je vergt, maar als het niet hoeft, word ik daar blij van. En dus raad ik van harte een robotstofzuiger aan. Ik heb enige tijd de Hombli Smart Robot Vacuum mogen testen en die gekke kleine robot is een absolute aanrader (een volledige recensie volgt).

De machine zuigt én dweilt en leegt zichzelf aan het einde van de klus. De enige uitdaging die hij heeft zijn kabels, maar hey, weer een goed excuus om aan beter kabelmanagement te doen. Het grootste nadeel is echter wel de prijs: hij kost 499 euro. Maar goed, een goede Dyson kost meer en die moet je zelf bedienen.

lenteschoonmaak, hombli, robotostofzuiger
(Afbeelding: Hombli)

#3 Cleanforce Air Duster Pro

Sommige zaken kan je tijdens de lenteschoonmaak beter niet met een spons afnemen. Zo zal je toetsenbord er waarschijnlijk niet blij van worden, of klettert je LEGO-set in elkaar. Daarvoor biedt perslucht een absoluut uitstekende oplossing.

Deze Cleanforce heeft een krachtige motor van 41.000 rpm, maar is in verschillende standen in te stellen. Zo krijg je dingen prima schoon en stofvrij zonder de boel te slopen. Hij is hier te koop voor 69,99 euro.

4). Makkelijk je lucht filteren

Je hoeft niet per se altijd de ramen open te zetten om tijdens de lenteschoonmaak frisse lucht in huis te krijgen. Dit kan wel prettig zijn na het gebruik van diverse chemische schoonmaakmiddelen tijdens het schoonmaken.

Een luchtreiniger kan namelijk aanzienlijk bijdragen aan de luchtkwaliteit in je huis. Een effectieve luchtreiniger beschikt tenminste over een combinatie van een HEPA-filter en een actief koolfilter voor optimale prestaties, zoals deze van Levoit die je voor 101,72 euro kan kopen op Amazon.

lenteschoonmaak, luchtreiniger
(Afbeelding: Levoit)

5). Ook lenteschoonmaak voor je tuin

Mocht je in het bezit zijn van een tuin met een grasmaaier, dan kan die deze lenteschoonmaak waarschijnlijk ook vast even een opknapbeurt gebruiken. Natuurlijk kan je dan zelf aan de slag met een maaier, maar je kan het ook voor je laten doen.

Deze Gardena Sileno minimo 250 is dan waarschijnlijk al snel een vriend van je. Dit beestje is zeker niet goedkoop (hij kost 649 euro), maar daar krijg je wel een stille machine voor (slechts 59 dB). En mocht je echt een flinke tuin hebben, dan biedt deze maaier ook uitkomst: hij kan tot 250 m2 aan de slag gaan.

De do’s en don’ts voor het schoonmaken van je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen