Google Pixel 7 naar Nederland: 5 redenen waarom we niet kunnen wachten

Smartphones Dennis Mons 28 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Naar alle waarschijnlijkheid komt 6 oktober de Google Pixel 7 uit. Maar los van het feit dat de specs van het toestel sowieso beter worden dan die van de 6 en 6 Plus, kijken we ook uit naar de exclusieve features die de nieuwe Android-toestellen hebben.

Toegegeven: deze Android-features zijn ook al te gebruiken op de Google Pixel 6-serie, maar dat maakt ons niet minder enthousiast over de 7-serie. Het is voor velen zelfs de reden om te wachten op de 7, in plaats van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S23.

Volledige gestripte Android-versie op de Google Pixel

We kunnen dit zeker een enorm pluspunt noemen, maar niet per se exclusief. De Google Pixels draaien namelijk op een ‘stock-versie’ van Android. Met andere woorden: een compleet gestripte basisversie. Dit heeft een enorm voordeel: het toestel blijft razendsnel en is ‘schoon’. Toestellen van concurrenten staan namelijk bol met ‘bloatware’: rommel waar je weinig tot niets aan hebt.

Overigens kan je Android-toestellen relatief eenvoudig zelf omzetten naar ‘stock Android’. Daar heb je wel een beetje ‘know how’ voor nodig en je loopt het risico je toestel onbruikbaar te maken. Dus da’s voor eigen risico.

Deze onderstaande features zijn natuurlijk gewoon in de Pixels ingebouwd.

#1 Magic Eraser

Deze feature doet precies wat het zegt: het verwijdert op magische wijze voorwerpen of personen van foto’s. Het werkt eenvoudig en je zal er gegarandeerd vaak gebruik van maken. Er bestaan apps die een soortgelijk trucje bieden, maar die zijn niet zo accuraat als Eraser.

Magic Eraser Google Pixel
Alles en iedereen makkelijk laten verdwijnen (Afbeelding: Google)

#2 Google Pixel past de huidskleur aan in foto’s

Met Real Tone zorgt de Pixel ervoor dat mensen met een donkere huidskleur in de juiste kleur op foto’s staan. De feature werd geïntroduceerd met de Google Pixel 6 en 6 Pro. De functie staat automatisch aan dus je hoeft niet te pielen in je instellingen of een speciale modus aan te zetten.

#3 Live Translate

Live Translate zorgt ervoor dat je makkelijk met mensen kunt communiceren in verschillende talen. De feature is standaard ingebouwd in de Google OS en werkt ook met apps van derde partijen. Als je bijvoorbeeld een bericht in het Duits krijgt in WhatsApp, krijg je meteen de optie te zien om die tekst te vertalen. Natuurlijk was dat al mogelijk via Google Translate, maar daarvoor moest je steeds schakelen naar die app.

Google Pixel Live Translate
(Afbeelding: Google)

#4 Slimme ‘voice typing’ op je Android

Mocht je geen zin hebben om stukken tekst te typen dan kan je voice typing gebruiken. Dankzij de kracht van de Tensor-chip van Google (waarvan verwacht wordt dat de Pixel 7-serie een nieuwe versie gaat krijgen) is de kunstmatige intelligentie van het Android-toestel uitstekend. Het is zelfs mogelijk om leestekens en emoji’s uit te spreken om te laten typen.

#5 Foto’s op je Google Pixel altijd scherp

Dankzij de feature Face Unblur heb je (nagenoeg) altijd scherpe foto’s. Je toestel gebruikt hiervoor de hoofdcamera en de ultrawide. Het weet wanneer een persoon te snel beweegt of wanneer de belichting niet voldoende is. Vervolgens combineert je Google Pixel de twee foto’s om zo een scherpe afbeelding te leveren.

Google Pixel Android
Vrijwel altijd haarscherpe foto’s (Afbeelding: Google)

Het moge duidelijk zijn dat we door bovenstaande features ontzettend uitkijken naar het nieuwe Android-toestel van Google. En hopelijk worden we met de Google Pixel 7 getrakteerd op nog meer exclusieve hoogstandjes om mee te spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen