5 redenen waarom de Roomba Combo j7+ (niet) de ideale stofzuiger is

Gadgets Jeroen Kraak 28 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Stofzuigen is een verschrikkelijk klusje waar nooit een einde aan lijkt te komen. Voordat je klaar bent, ligt er alweer stof op de plaats die je net gedaan hebt. Toch kan het klusje flink makkelijker met de Roomba-stofzuiger van iRobot.

Waarom zou je een stofzuiger in de hand nemen als het niet hoeft? Dat betekent overigens niet dat je het huis laat verstoffen. Je kunt het klusje namelijk laten doen door een robotstofzuiger. Een van de bekendste merken is iRobot en dat bedrijf heeft nu een nieuwe Roomba uitgebracht.

De voor- en nadelen van de Roomba Combo j7+

Om precies te zijn is dat de Roomba Combo j7+ en dat is ook nog een heel bijzondere. Ik geef je vijf redenen waarom dit (niet) je volgende stofzuiger kan zijn.

Stofzuigen en dweilen

Terwijl de meeste robotstofzuigers zich beperken tot stofzuigen, kan de Roomba Comb0 j7+ ook dweilen. Hiervoor vul je water in het speciale reservoir. Het mooie is dat het dweilen niet gebeurt op tapijt of vloerkleden, aangezien de stofzuiger deze automatisch herkent. Het tilt het dweilpad dan automatisch op.

Het mooie is dat je hierdoor zeer veel tijd bespaart. Je hoeft zelf niet te stofzuigen en daarna nog eens een keer te dweilen. In die tijd kun je veel leukere dingen doen zoals bijvoorbeeld Netflixen of een LEGO-set in elkaar zetten.

Roomba Combo J7 iRobot
Schone vloeren. (Afbeelding: iRobot)

Stuur de stofzuiger aan met de stem

Gebruik je Siri, Google Assistant of Alexa? Dan kun je jouw stofzuiger gewoon opdrachten geven met je stem. Zeg bijvoorbeeld: “Hé Siri, maak schoon na het eten.” De Roomba zorgt dan dat de kamer daarna schoon is. Ook kun je opdrachten geven per kamer of deze juist overslaan.

Speciale zones voor de stofzuiger

De Roomba maakt gebruikt van iRobot OS, een speciaal besturingssysteem voor je stofzuiger. Dit kun je vergelijken met bijvoorbeeld iOS op de iPhone. Het stuurt de stofzuiger aan en heeft speciale programma’s die ervoor zorgen dat het stofzuigen nog beter gaat.

Deze OS maakt nu gebruik van nieuwe cleanzones. Hierdoor kan de stofzuiger objecten zoals banken en tafels ontdekken, maar ook aanbevelingen doen over speciale cleanzones. Denk hierbij aan de ruimte rondom een vaatwasser of kattenbak.

Roomba iRobot stofzuiger
Simpel aansturen (Afbeelding: iRobot)

Vermijden speciale spullen

Maar niet alleen standaardmeubels als banken en kasten herkent de robotstofzuiger. Deze ziet ook wanneer er stukken speelgoed op de grond liggen en vermijd voerbakken en rugzakken. Ook je schoenen, sokken en koptelefoon (als je die laat rondslingeren) zijn gewoon veilig.

De prijs

Toch is er wel een nadeel aan de nieuwe stofzuiger van iRobot. Hij is namelijk niet heel erg goedkoop. De Roomba Combo j7+ kost 999 euro. Je moet nog even wachten want het apparaat is vanaf 4 oktober verkrijgbaar via de website van het bedrijf.

Bij die prijs zit overigens ook een Automatic Dirt Disposal. Hierin leegt de stofzuiger automatisch het afval. Dat betekent dat je er maanden niet naar om hoeft te kijken. Als je deze al hebt, betaal je 799 euro voor het apparaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen