LEGO komt met een nog grotere Star Wars-set van The Mandalorian

Gadgets Dennis Mons 27 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-fans worden door LEGO op hun wenken bediend. Zo blijkt ook uit deze fantastische, weergaloze en grote, sexy set van de Razor Crest uit The Mandalorian.

De charme van de Razor Crest voor Star Wars-fans is simpel: het is een dobberende, drijvende ruimteboot uit de tijden van de prequels. Maakt dat het schip van The Mandalorian minder aantrekkelijk? In tegendeel. Het pruttelt en puft: maar het wist vaart te houden voor Djinn Djarin en Grogu.

LEGO weet met zijn sets Star Wars-snaren te raken

Los van de briljante deal die LEGO nu heeft met Disney (feitelijk LucasFilm) moet gezegd worden dat het Deense bedrijf de juiste mensen in huis heeft om Star Wars LEGO te maken.

Natuurlijk komen ze met onbetaalbare sets als de Millennium Falcon, de AT-AT en de Imperial Star Destroyer: allemaal iconen. Maar dit schip, eveneens duur, is niet voor de hand liggend, omdat het uit een (voor velen) vage tv-serie komt. En het is net als de Falcon ‘a piece of junk’. We love it.

Lego, Star Wars
Absurd groot en veel detail (Afbeelding: LEGO)

Deze Razor Crest uit The Mandalorian is niet de eerste in zijn soort. LEGO had al eerder een soortgelijke build in de Star Wars-serie, maar die was slechts zo’n duizend steentjes groot. Deze? Ga er zeker maar voor zitten; hij is 6.187 steentjes, en valt onder de UCS (Ultimate Collector Series).

Alle details

De UCS is binnen Star Wars LEGO een geval apart: niet alleen zijn deze sets enorm, maar het oog voor detail is absurd.  De motoren zijn te verwijderen, evenals de cockpit. Ook krijg je een ontsnappingsmodule en een hypothermische kamer waar precies een mini-fig in past.

Natuurlijk krijg je er ook mini-figs bij: in dit geval Mando, Grogu (niet carbonizen!), Mythrol en Kuiil. Maar de enorme rammelbak oogt ook als een rammelbak. En dat maakt LEGO- en Star Wars-fans enorm blij.

Zoals gezegd is het een flink gevaarte. Het is 27 centimeter lang, 50 centimeter breed en 24 centimeter hoog. Flink werk aan de winkel dus om dit te bouwen, en hopelijk tijdvulling tot The Mandalorian seizoen 3 verschijnt op Disney+. Dat mag ook wel want de Razor Crest is te koop voor zo’n 600 euro en alleen voor LEGO VIP-leden te bestellen vanaf 23 oktober dit jaar.

Mocht je ineens de kriebels krijgen voor meer legendarische Star Wars LEGO-sets? Dan vind je die hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen