Hoe je WhatsApp binnenkort als FaceTime kunt gebruiken

Apps Wesley Akkerman 27 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze week krijgt WhatsApp een belangrijke update die een handige functie toevoegt: bellinks. Dat zijn linkjes waarmee je als gebruiker kunt deelnemen aan videogesprekken. Apple biedt deze optie al een tijdje aan via FaceTime, waardoor het oude spreekwoord ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ weer relevant is.

In social medialand is het niet vreemd dat de concurrentie dusdanig goed naar elkaar kijkt, dat allerlei apps lijken te versmelten. Instagram en Snapchat kijken vaak bij elkaar af, bijvoorbeeld. Ook Instagram en TikTok. En Instagram en Facebook. En Instagram en WhatsApp. Instagram is heel goed in functies overnemen.

WhatsApp gaat FaceTime achterna

Maar goed, we hebben het nu niet over Instagram, maar over zuster-app WhatsApp. Die berichtendienst is nog steeds mateloos populair, vooral vanwege diens toegankelijkheid. Maar het kan altijd beter en dat laat het bedrijf nu zien. Mark Zuckerberg kondigt via zijn eigen Facebook-profiel een gloednieuwe functie aan.

We're rolling out call links on WhatsApp starting this week so you can share a link to start a call with a single tap. We're also testing secure encrypted video calling for up to 32 people. More coming soon.

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, September 26, 2022

En die functie hebben we eerder gezien bij FaceTime: bellinks. De update moet deze week bij iedereen op iOS arriveren. Wanneer je een link ontvangt, dan tap je daarop en kun je deelnemen aan een gesprek. Zo simpel kan het leven zijn. Dit is overigens niet het enige wat moederbedrijf Meta aan het testen is.

Verbeterde beveiliging

Zuckerberg laat namelijk via dezelfde post weten dat het bedrijf een betere beveiliging test. “We testen beveiligd, versleuteld videobellen voor groepen van maximaal 32 mensen. Daarover hoor je later meer”, zo sluit Zuckerberg z’n post af. Binnenkort worden de videobelopties van WhatsApp dus nog verder uitgebreid.

FaceTime is de communicatie-applicatie van Apple waarmee je videobelt. Sinds de release van iOS 15 is het mogelijk een linkje te delen waarmee je iemand heel toegankelijk uitnodigt voor een gesprek. Je hoeft dan niet moeilijk te doen en tapt gewoon op de gedeelde link om deel te nemen aan zo’n (lopend) gesprek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen