Waarom ‘Mirage’ de beste Assassin’s Creed in jaren gaat worden

Games Dennis Mons 27 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Game-ontwikkelaar en uitgever kondigde deze maand Assassin’s Creed: Mirage aan, en veel gamers zijn er erg enthousiast over. WANT-redacteur Dennis Mons deelt die mening, en zet uiteen waarom.

Laat ik in eerste instantie eerlijk zijn: zeker niet alle Assassin’s Creed-games werden door fans met open armen ontvangen. Dat was niet zozeer vanwege het feit dat de games slecht waren, maar in sommige gevallen wel erg begonnen af te wijken van het originele concept. Mirage lijkt daar verandering in te brengen.

Assassin’s Creed gaat terug naar zijn roots

De presentatie van Assassin’s Creed: Mirage was in ieder geval veelbelovend. De game lijkt namelijk terug te gaan naar zijn roots. Geen gedonder met piratenschepen en hopelijk niet te veel de nadruk op RPG-elementen wat voor sommige gamers toch wel een beetje te veel was.

Vanwege deze vijf redenen denk ik dat Assassin’s Creed: Mirage weer een heerlijke, ouderwetse ‘AC’ gaat worden.

#1 Terug naar waar het begon

Hoewel de eerste Assassin’s Creed-game niet overweldigend goed werd ontvangen, maakte het wel indruk door het hele concept en de open wereld. En op dat concept werd enorm goed voortgeborduurd door onder andere AC II en AC Brotherhood. Het lijkt erop dat Mirage wat dat betreft vooral de fans van de ‘oudere games’ sinds 2007 zal bekoren.

Assassin's Creed Mirage
Basim speelt dit keer de hoofdrol

#2 Flinke tijd wachten op Assassin’s Creed: Mirage

Het klinkt als een gek voordeel, maar we hebben flink lang moeten wachten op Mirage (die overigens pas volgend jaar uitkomt). Het punt is dat Ubisoft, met de kennis dat de AC-serie een enorm succes was, de games jaarlijks uit begon te brengen.

En in alle eerlijkheid; dat kwam de spellen niet altijd ten goede. Natuurlijk is tien jaar wachten (zoals met GTA 6) tergend, maar liever een briljante game dan halfbakken poenschepperij.

#3 Met je voeten terug in het zand

Assassin’s Creed heeft zich in de loop der jaren op de meest fantastische plekken afgespeeld. Een van mijn favorieten is het oude Rome in Brotherhood, maar zeker ook Egypte, en het Midden-Oosten dat een belangrijke rol speelde in het eerste deel.

De hele wereld over reizen met de Assassin’s en Templars was leuk, maar stiekem zijn we blij dat we weer terugkeren naar die oude vertrouwde wereld.

#4 Basim als hoofdpersoon

We hebben al veel hoofdrolspelers de revue zien passeren, van onze geliefde Altaïr en Ezio tot de Viking Eivor. Dit keert draait Assassin’s Creed: Mirage om Basim. Het is voor het eerst dat we met een personage kunnen spelen dat we al kennen.

Basim dook namelijk op in Valhalla met Sigurd, de broer van de eerder genoemde Eivor. Basim bleek in die game uiteindelijk Isu te zijn, de reïncarnatie van de god Loki. We zijn benieuwd hoe dat uitpakt in Mirage.

#5 RPG Light

Ubisoft heeft beloofd Mirage een eenvoudiger game te maken dat voor het grootste gedeelte géén RPG is. Het is leuk en aardig dat liefhebbers op hun wenken bediend worden, maar de RPG-elementen zijn voor anderen een afknapper.

Titels als Far Cry, Watch Dogs, The Division, Horizon en zelfs Red Dead Redemption 2 hebben wat dat betreft veel te veel ‘te doen’ in plaats van alleen op avontuur gaan.

Precies hierom kijk ik dan ook uit naar Assassin’s Creed: Mirage. Ik moet nog even wachten maar dat is het waard. Ga ik tot die tijd nog even Valhalla spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen