TikTok-kloon Instagram vanaf nu ook te gebruiken op Facebook

Tech Wesley Akkerman 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Meta lanceert zijn TikTok-kloon ‘Reels’ wereldwijd op Facebook. Daardoor is de feature nu in 150 landen beschikbaar op zowel Android als iOS. Dat is niet het enige goede nieuws voor gebruikers en adverteerders die hierop zitten te wachten. Het bedrijf voert namelijk ook nog wat veranderingen door.

Zo krijgen gebruikers van de TikTok-kloon toegang tot nieuwe mogelijkheden waarmee ze hun video’s kunnen bewerken. Adverteerders krijgen eveneens meer opties om geld te verdienen aan de korte video’s. Echter, veel van de nieuwe opties waren al beschikbaar voor in elk geval de gebruikers in de Verenigde Staten.

TikTok-kloon Reels wereldwijd beschikbaar

Gebruikers van Facebook Reels kunnen content van andere videomakers remixen (dat levert video’s op waarbij je twee beelden naast elkaar zet). De clips die mensen kunnen uploaden zijn maximaal zestig seconden lang. Verder kun je video’s voor later opslaan en komen er in de toekomst nog meer mogelijkheden aan.

We mogen daarnaast meer advertenties of mogelijkheden tot geld verdienen verwachten op het platform. Het gaat om twee soorten advertenties. Soms zie je die onderin beeld staan, als een soort semi-transparante laag. En in andere gevallen gaat het om een sticker die een videomaker zelf toevoegt aan een video.

Lekker geld verdienen

Bovendien is het zo dat makers in bijna alle landen waar in-stream advertenties beschikbaar zijn, toegang krijgen tot een geautomatiseerd advertentieplatform. Daarnaast hebben kijkers de mogelijkheid een directe donatie te geven aan zo’n videomaker. TikTok test momenteel ook een soortgelijke optie.

Meta laat tot slot weten dat gebruikers hun Reels op andere plekken kunnen delen, zoals Facebook stories. Het is verder opvallend dat het bedrijf geen nieuwe statistieken deelt over de populariteit van Reels. Wellicht valt het gebruik ervan dusdanig tegen dat Meta zulk slecht nieuws nu liever even voor zich houdt, na het stuitende nieuws over de daling van de marktwaarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meta

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen