Call of Duty slaat voor het eerst sinds 2005 mogelijk een jaar over

Games Mark Hofman 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds 2005 was er in de markt jaarlijks in ieder geval één grote zekerheid: we krijgen een nieuwe Call of Duty game. Het maakt niet uit welke studio de game produceerde: Activision zorgde ervoor dat we ieder jaar iets nieuws kregen.

De studio heeft het ontzettend lang vol weten te houden, maar moet volgend jaar toch echt de handdoek in de ring gooien. Volgens betrouwbare bronnen van Bloomberg’s Jason Schreier doen we het in 2023 een jaar zonder de populaire franchise.

‘Geen Call of Duty in 2023′

De Call of Duty game die in 2023 moest verschijnen, komt pas uit in 2024. Dat is wat Jason Schreier, een zeer betrouwbare journalist op dit gebied, te horen krijgt van bronnen. Normaal gesproken wordt de game ieder jaar uitgebracht en geproduceerd door een andere studio dan het jaar ervoor. De game van 2023 ligt in handen van Treyarch, dat verantwoordelijk is geweest voor de Black Ops-franchise.

Het succes van Black Ops: Cold War was groot, dat van Call of Duty: Vanguard niets om over naar huis te schrijven. Volgens Activision Blizzard iets dat vooral met het succes van die eerste game te maken heeft. Al met al is de game uit 2021 niet succesvol, voldoet het niet aan de verwachtingen en zet het de uitgever aan het denken.

Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn is het vervolg op Call of Duty: Modern Warfare, de game die in 2022 verschijnt, het spel waar we het de komende twee jaar mee gaan doen.

Wel nieuwe content, geen grote game

Dat wil overigens niet zeggen dat Call of Duty-fans in 2023 niets hoeven te verwachten. Een volledig nieuwe game zit er volgens Schreier niet in, maar gamers krijgen wel nieuwe free-to-play content. Ook zal Warzone 2, dat dit jaar verschijnt, in 2023 op een hoop nieuwe content kunnen rekenen.

Activision reageert op de kwestie tegenover de Amerikaanse website The Verge. Logischerwijs probeert het bedrijf de informatie van Bloomberg te ontkennen, maar geeft het ons eigenlijk alleen maar bevestiging. “We hebben premium en free-to-play Call Of Duty content voor dit jaar, volgend jaar en de jaren daarop waar we bijzonder enthousiast over zijn. Berichten die anders beweren zijn onjuist.”

Call of Duty: Warzone’s strijd tegen cheaters levert Damage Shield op

Inderdaad, Call of Duty krijgt dit jaar een premium game en zal volgend jaar voorzien worden van free-to-play content. Het zal zonder twijfel impact hebben op de industrie en de franchise, maar of we het ook een verkeerde keuze kunnen noemen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen