WhatsApp draait wijziging terug en verwelkomt oude bekende op iOS

Apps Wesley Akkerman 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Ondanks het feit dat WhatsApp nog steeds de grootste berichtendienst op deze planeet is, is niet iedereen tevreden over de app. Meta, het moederbedrijf, verandert nog wel eens wat aan de indeling. Dat gebeurt soms via een bèta, maar ook via een reguliere update. Niet elke update valt in de smaak; maar deze misschien wel.

De website WABetaInfo meldt dat er nu een verse bèta-update beschikbaar is voor WhatsApp op iOS. Die update draait een verandering terug, die een update hiervoor doorgevoerd werd. De mediabalk verdween namelijk ineens uit de app op het moment dat je een foto of video wilde delen via de berichtendienst.

WhatsApp draait verandering terug

Dat is de balk die je ziet op het moment dat je een andere foto wil nemen. Om toegang te krijgen tot onlangs gemaakte content, moest je op een extra knop drukken. Dankzij de nieuwe bèta hoeft dat dus niet meer, aangezien de balk wederom in beeld staat. Daardoor wordt het delen van content wederom gemakkelijker.

WhatsApp beta
Oude bekende keert terug in bèta van WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Het is goed om te zien dat WhatsApp hiervoor gekozen heeft. Veel gebruikers klaagden namelijk over de wijziging en dat wil je als bedrijf van zo’n populair medium niet hebben. Het is overigens zo dat je door de mediabalk kunt scrollen. Dus door naar links te vegen, zie je extra gemaakte foto’s en video’s staan.

Beschikbaar voor bètatesters

Mocht je dus deelnemen aan de bèta van WhatsApp op iOS, via Testflight, check dan snel of er een update beschikbaar is voor je. Voor mensen buiten de bèta om is dit louter goed nieuws. Want het bedrijf pakte het probleem aan voordat de mediabalk verdween in de reguliere versie van de app, waardoor zij dus geen beperkingen ondervinden. Houd er ondertussen rekening mee dat bellen via de app er straks net even anders uitziet. Daar lees je hier alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen