Geld verdienen met TikTok voor sommige makers een stuk gemakkelijker

Apps Wesley Akkerman 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

TikTok test een nieuwe tool waarmee kijkers geld kunnen doneren aan videomakers op het platform, direct via hun eigen profiel. Je doneert minimaal een dollar, maar kunt ook zelf een bedrag instellen. Daarnaast is het voor geanonimiseerde accounts eveneens mogelijk te doneren, want niet iedereen hoeft te weten wie je bent.

Dat blijkt uit een video van Jera Bean, een TikTok’er. Ze zag ineens dat de functie in de app stond en meldde zich ervoor aan. Niet lang daarna keurde TikTok haar aanvraag goed, waardoor kijkers haar nu dus geld kunnen geven. Gedoneerd geld gaat helemaal naar de makers toe: de dienst pakt geen winstmarge op het bedrag.

Geld doneren aan TikTok-makers

Je krijgt echter niet zomaar een knop voor donaties op je profiel. Je moet je aan alle regels en richtlijnen houden op het platform, meer dan 100.000 volgers hebben, een bepaalde leeftijd hebben en akkoord gaan met de voorwaarden. Voldoe je aan de eisen, dan kun je je aanmelden. Het is niet duidelijk of TikTok iedereen goedkeurt.

@jera.bean✨TIKTOK NEWS AND UPDATES✨ the TIP feature: more info! #tiktokupdates2021 #tiktokupdates #tiktoknewfeature♬ Time (Instrumental) – MKJ

Het lijkt er echter op dat wanneer je je aanmeldt, je ook zo goedgekeurd wordt. Het account van Bean laat nu een knop voor donaties zien, die leidt naar een pagina waar kijkers verschillende bedragen kunnen doneren. Je doneert gemakkelijk 5, 10 of 15 dollar, maar kan ook zelf een bedrag instellen. Het minimumbedrag is 1 dollar.

Waardevolle toevoegingen

Ook kunnen gebruikers anoniem geld geven. TikTok reageert in een stuk van The Verge over het nieuws en zegt dat het bedrijf “altijd op zoek is naar waardevolle toevoegingen voor de community”. Mocht je dus je favoriete TikTok’ers willen ondersteunen, dan doe je dat voortaan direct via de eerdergenoemde knop voor donaties.

Als gebruiker moet je wel ouder zijn dan achttien jaar. Je hoeft een bepaald account niet te volgen om te kunnen doneren. Houd er rekening mee dat TikTik hier nu een kleine test mee uitvoert, waarvan niet duidelijk is hoe groot de schaal is. Ook is niet duidelijk wanneer de optie breed uitgerold wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TikTok

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen