WANT2SEE: Netflix met Nederlandse topper en Apple strooit met bier

Films & Series Jeroen Kraak 26 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Er zijn tegenwoordig zoveel streamingdiensten, waardoor je niet meer weet wat je moet kijken. WANT helpt je een handje en selecteert de vijf grootste releases. Zo hoef je helemaal niets meer te missen, of het nu Netflix, HBO Max, Apple TV+ of een van de andere streamingdiensten is.

We zijn tegenwoordig echt enorm verwend met alle streamingdiensten. Meer dan ooit krijgen we elke week een hele berg aan nieuwe series en films die we meteen in onze huiskamer kunnen kijken. WANT-redacteur Jeroen Kraak maakt aan het begin van elke week een lijst met de grootste releases. Zo weet je waar je naar kunt uitkijken op Netflix, Apple TV+, HBO Max en alle andere diensten.

Netflix, Apple TV+ en Amazon Prime Video

Ook deze week zijn er weer een flink aantal nieuwe titels die eraan komen. Duik in een mysterieuze moordzaak, of ga gewoon genieten van een biertje. Het komt allemaal voorbij op Netflix en de andere streamingdiensten.

Eat the Rich: The GameStop Saga | Netflix | 28 september

Het was een van de opvallendste gebeurtenissen van 2021, het verhaal rond GameStop. Het was als het ware een Robin Hood-verhaal. Via Reddit kochten gebruikers massaal aandelen van GameStop. Het doel was om daarmee grote beleggers tegen te gaan die inzetten op een koersdaling.

De grote beleggers gingen zogenaamd short wat slecht is voor een bedrijf. Als gevolg van de Reddit-gebruikers ging de koers echter met 1.500 procent omhoog. Wat dus een fikse financiële tegenvaller was voor de rijken. In deze documentaire krijgen we een beter zicht op de groep misfits die het grote geld tuk heeft.

My Best Friend’s Exorcism | Amazon Prime Video | 30 september

Het is herfst en dus is het weer tijd voor echte horror op Amazon Prime Video. Dit keer gaan we terug naar het jaar 1988. Tweedejaars Abby en Gretchen zijn beste vriendinnen sinds de vierde klas. Maar nadat een avondje naaktzwemmen rampzalig misloopt, begint Gretchen zich… anders te gedragen.

Abby’s onderzoek leidt haar naar een aantal onthutsende ontdekkingen – en tegen de tijd dat het verhaal zijn angstaanjagende ontknoping bereikt, zal het lot van Abby en Gretchen bepaald worden door één enkele vraag: Is hun vriendschap sterk genoeg om de duivel te verslaan?

Maria Marta: El Crimen Del Country | HBO Max | 30 september

Net zoals Netflix heeft HBO Max ook lokale originals. Dit keer komt er een serie uit Argentinië naar de streamingdienst die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

In 2002 was er in het land een controversiële moordzaak rondom Maria Marta Garcia Belsunce. De vrouw was een socioloog en deed vrijwilligerswerk. Op een dag wordt ze dood gevonden in haar bad. Familie en politie gingen uit van een noodlottig ongeluk, maar dat was niet het geval. Wat zit er achter de moord?

Wil je meer weten over de moord? Er staat ook een documentaire over de zaak op Netflix.

The Greatest Beer Run Ever | Apple TV+ | 30 september

The Greatest Beer Run Ever is de titel waar ik zelf het meest naar uitkijk. Want zeg nu zelf, wat is er nu beter dan een Apple TV+-film over bie? Lekker met een pilsje in de hand een goede film streamen.

Waarom Apple TV+ meer succes boekt dan Netflix en Amazon Prime

The Greatest Beer Run Ever op Apple TV+ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In dit avontuur volgen we John ‘Chickie’ Donuhue. In 1967 verlaat hij New York voor Vietnam om zijn jeugdvrienden op te sporen en ze een biertje te brengen. Zij vechten mee in de Vietnamoorlog. Daar komt hij midden in terecht en dat opent zijn ogen.

Human Playground | Netflix | 30 september

Van Apple TV+ gaan we terug naar Netflix. Human Playground is een bijzondere titel op Netflix. Deze documentaire is gemaakt door de Nederlander Tomas Kaan in samenwerking met de bekende acteur Idris Elba.

Vooral als je meer over je medemens wil begrijpen is deze serie op Netflix een ideale ondersteuning. In de docu zien we namelijk de evolutie van de mens op de gehele wereld. Van eeuwenoude rituelen tot miljardenbedrijven. Alles komt voorbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen