Deze 5 series worden (volgens Reddit) veel te weinig gekeken

Films & Series Sam Dille 1 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Elke dag wordt er een nieuwe serie toegevoegd aan een streamingdienst in de hoop kijkers te bereiken. Hoewel dit bij veel shows lukt, glippen sommige onder de radar. Er zijn een aantal tv-series die ongetwijfeld worden onderschat. Reddit-gebruikers zijn het hiermee eens en maakten een lijst met series die onterecht onder de mat geschoven zijn.

Reddit-gebruiker ewokspeak12 merkte de kloof tussen kijkers en producenten op. Hij zocht de hulp van andere gebruikers om deze kloof te overbruggen. De gebruiker vroeg anderen naar hun favoriete onderschatte serie. Een enthousiaste discussie volgde, waarna er een lijst werd samengesteld met de meest voorkomende titels.

Deze vijf titels hebben veel te weinig aandacht gekregen volgens Reddit

Van controversiële series tot fascinerende verhaallijnen, hier zijn 5 series waarvan Reddit-gebruikers denken dat ze een groter publiek verdienen. Alle series zijn te bekijken op een streamingdienst en hebben je aandacht hard nodig!

1. Black Mirror (2011 – 2019)

Black Mirror is een sci-fi-serie waarin elke aflevering zich afspeelt in een andere dystopische wereld. De serie werd beroemd vanwege de complexe ideeën, die angstaanjagend erg op de realiteit lijken. De show behandelt vraagstukken over de toekomstige kwaliteit van leven. Dankzij de perfect geschreven afleveringen en complexe verhaallijnen is de show indrukwekkend en beangstigend tegelijk. Hoewel de show door veel kijkers werd gewaardeerd, konden anderen het dystopische karakter ervan niet helemaal begrijpen. Veel Reddit-gebruikers genieten wel van de show en vinden dat jij hem zeker even moet checken.

Black Mirror Netflix
Black Mirror (Afbeelding: Netflix)

2. Brooklyn Nine-Nine (2013 – 2021): de favoriete komedie van Reddit

Brooklyn Nine-Nine is een sitcom gebaseerd op een politiedistrict van hilarische en maffe agenten. Ze bestrijden de misdaad terwijl ze elkaar voortdurende plagen en pesten. De show heeft een groot talent om de kijker op de meest onverwachte momenten aan het lachen te krijgen. De show blijft verrassend met elke aflevering verschillende verhaallijnen en doorlopende plots. Brooklyn Nine-Nine werd op een gegeven moment steeds populairder, maar toch is de serie nog niet zo bekend als veel Reddit-gebruikers hoopten. Al helemaal niet in vergelijking met shows als The Office.

Brooklyn Nine-Nine onderschat Reddit
Brooklyn Nine-Nine (Afbeelding: Netflix)

3. IZombie (2015 – 2019)

Toen IZombie in 2015 voor het eerst op Netflix verscheen, kreeg het niet veel aandacht. Naarmate er meer seizoenen kwamen, kreeg de show betere streamingcijfers. Dit sci-fi drama is zowel innovatief als complex en combineert drama met een gezonde dosis humor. De serie vertelt het verhaal van een normale vrouw die verandert in een zombie. De serie creëerde een aantal bizarre, maar ingewikkelde verhaallijnen waar fans niet over uitgepraat raken. Veel Reddit-gebruikers houden van de show, maar het kreeg nooit de erkenning die het verdiende.

IZombie onderschat Reddit
IZombie (Afbeelding: Netflix)

4. Mr. Robot (2015 – 2019)

Mr. Robot is een zwaar onderschatte serie. De show volgt Elliot die zijn zakelijke baan, nevenbaantje als hacker en geestelijke gezondheid in evenwicht probeert te houden. De serie is heel complex met meerdere genres en verhaallijnen. Daarnaast is de show voorzien van een aantal geweldige acteerprestaties van hoofdrolspeler Rami Malek. Ondanks dat de serie goed geschreven is, is het er niet in geslaagd om de aandacht van het grote publiek te trekken. Tot ergernis van veel Reddit-gebruikers.

Mr. Robot
Mr. Robot (Afbeelding: Amazon)

5. Fawlty Towers (1975 – 1979)

Fawlty Towers is een tv-show die nooit in kwaliteit is gedaald. De show heeft misschien 4 jaar gelopen, maar binnen die 4 jaar werden slechts 12 afleveringen gemaakt. Fawlty Towers was zo goed geschreven dat de korte tijdspanne ervoor zorgde dat elke aflevering onvergetelijk was. De grappige gekke en interessante personages bleven Reddit-gebruikers telkens verrassen. De serie werd uitgebracht in de jaren 70. Daarom hebben kijkers de neiging om de voorkeur te geven aan recentere shows. Als je echter door het korrelige beeld heen kijkt, ontdekt je een van de leukste shows die je je kan bedenken.

Fawlty Towers
Fawlty Towers (Afbeelding: BBC)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen