Netflix komt met Seinfeld en The Office: dit is wanneer

Films & Series Jeroen Kraak 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor Netflix-leden die van komedie houden. Twee grote sitcoms komen na jaren eindelijk naar de streamingdienst.

Netflix is de afgelopen tijd al flink wat komedieseries verloren. Zo zagen we eerder onder andere al How I Met Your Mother naar Disney+ vertrekken en verdwijnt deze maand Brooklyn Nine-Nine van de rode N. Gelukkig komt er nu ook wat voor terug en dat zijn niet de minste series.

The Office komt naar Netflix

Zo komt eindelijk de Amerikaanse versie van The Office naar Netflix. De serie met Steve Carell in de hoofdrol kent echte klassiekers die we ons nog steeds kunnen herinneren. Wat te denken van de parcours-aflevering of de episode waar de hele tijd “that’s what she said” gezegd wordt. De serie was eerder al te zien op Amazon Prime Video, maar nu ook op Netflix.

In totaal heeft The Office 201 afleveringen. Al deze afleveringen zijn vanaf 23 oktober te zien op Netflix.

Flink lappen voor Seinfeld

Daar blijft het niet bij. Netflix heeft ook de rechten van Seinfeld weten te bemachtigen. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat de sitcom vanaf oktober te zien is in de Verenigde Staten, maar dat blijkt nu ook voor Nederland te zijn. Het goede nieuws is dat de series flink is opgepimpt. Dat zorgt voor een 4K-beeldkwaliteit. Het betekent dat alle 180 afleveringen vanaf 1 oktober te streamen zijn. We kijken nu al weer uit naar de aflevering van The Soup Nazi.

Voor de twee komedieseries heeft Netflix flink gelapt. De deals zijn al jaren eerder gesloten. Voor de rechten van The Office betaalde de streamingdienst 500 miljoen dollar. Seinfeld zou er zelfs overheen zitten, meldde The Los Angeles Times in een ouder artikel. Tot 1 oktober zijn de rechten nog bij streamingdienst Hulu. Dat bedrijf was overigens flink goedkoper uit. Het betaalde 130 miljoen dollar om de serie zes jaar te mogen uitzenden.

Kun je nu niet wachten tot oktober op Steve Carell? Dan kun je op Netflix ook Space Force kijken. In deze orignal speelt de acteur ook de hoofdrol.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen