Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 7 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Cruel Summer: Chiara Aurelia vertelt alles over deze Amazon-knaller

Cruel Summer is nu te zien op Amazon Prime Video. Hoofdrolspeelster Chiara Aurelia vertelt alles wat je over de serie moet weten.

Cruel Summer staat sinds deze week op Amazon Prime Video. Deze serie scoort een indrukwekkende 92 procent op Rotten Tomatoes, maar wat houdt het precies in? Wij spraken met Chiara Aurelia die de hoofdrol heeft in deze thriller met een echte jaren ’90 vibe. Zij laat je weten waarom je vooral moet kijken.

Cruel Summer heeft een bijzondere opbouw

Cruel Summer is een bijzondere serie. Het verhaal speelt zich af in drie verschillende jaren. In elke aflevering wordt er verschillende keren geschakeld naar dezelfde dag, maar dan in een ander jaar. Je ziet daardoor de veranderingen in tijd en waardoor het verhaal elke keer een andere wending krijgt.

“De serie is een psychologische thriller die gebeurt in drie jaar in de ‘90’s. Ze maken hele transformaties en uitdagingen door in hun belangrijke jaren,” vertelt Aurelia over Cruel Summer.

De serie speelt zich af in een klein plaatsje in Texas waar het populaire meisje Kate wordt ontvoerd. Tegelijkertijd neemt het nerderige meisje Jeanette in die rol over door te transformeren in het populairste meisje. Later verandert ze in de meest gehate tiener van het land. Wat er allemaal in de tussentijd gebeurt zie je in de serie.

Een grote uitdaging voor Chiara Aurelia

Aurelia: “Cruel Summer was een grote uitdaging. In 1993, 1994 en 1995 zie je Jeanette veranderen. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook in gedrag en relaties. Om dat allemaal goed uit te beelden was lastig, maar tegelijkertijd geeft het veel voldoening. Het was moeilijk ze ziet er anders uit en gedraagt zich anders, maar het is nog steeds dezelfde persoon. Dat maakt het juist zo leuk om te spelen!”

Zelf herkent Aurelia zich wel een beetje in Jeanette uit Cruel Summer: “Ik heb ook een wat nerderige kant, maar tegelijkertijd erbij wil horen in de maatschappij. Ook herken ik de momenten waarbij Jeanette zich alleen voelt. Juist door mijn eigen ervaringen te gebruiken breng Jeanette echt tot leven.”

Amazon Prime Video: deze nieuwe films en series zie je in augustus

Back to the 90’s

Cruel Summer speelt zich zoals gezegd in de jaren ’90 af terwijl Aurelia in de 00’s is geboren. Het was dan ook een hele nieuwe ervaring voor de actrice. “Ik moest echt veel leren zoals de muziek, films en stijl van de shows. Het is echt een leuke tijd! Ik heb zelfs elementen uit de jaren ’90 naar mijn eigen leven gebracht! Ik denk dat het misschien wel het leukste deel voor mij was van de serie.”

Cruel Summer is nu te zien op Amazon Prime Video. De streamingdienst kost 2,99 euro per maand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!