Elektrische auto: 5 van de populairste (en beste) merken van 2021

Elektrische auto's Lisanne Beijen 7 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Elektrisch rijden, in en op welk elektrisch vervoermiddel dan ook, wordt met de dag populairder. De verkoop van elektrische auto’s in 2020 racete de verkoop van de ‘gewone’ auto haast voorbij. Dat komt mede doordat er steeds meer goede betaalbare opties op de markt verschijnen en het netwerk van laadpalen in Nederland (en de rest van Europa) zich in een rotvaart uitbreidt.

De Europese Unie wil auto’s die rijden op fossiele brandstof vanaf 2035 verbannen: vanaf dan mogen er alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht. Of dit daadwerkelijk gebeurt is afwachten, maar de omschakeling naar elektrisch rijden lijkt (gelukkig) onvermijdelijk. Rij je nog niet elektrisch? Check dan hieronder 5 van de populairste en beste merken van 2021.

Volkswagen

De Duitse autofabrikant Volkswagen bracht de afgelopen jaren een aantal sterke elektrische auto’s op de markt. De elektrische opties van Volkswagen zijn, net als in 2020, ook in 2021 in trek. Volkswagen toverde een aantal bekende populaire klassiekers, zoals de Golf en Passat, om in betaalbare elektrische opties. De e-Golf en Passat GTE waren geboren. Gegarandeerd succes? Ja.

Maar veel populairder dan de elektrische Golf en -Passat zijn Volkswagen’s ID.3 en ID.4. Het formaat van de ID.4 is vergelijkbaar met dat van de Tiguan, waardoor het een goede familieauto is met veel ruimte voor passagiers en een actieradius van zo’n 521 kilometer.

Volkswagen ID.4 elektrische auto
Volkswagen ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

Best verkochte elektrische auto in Europa: Renault

Een naam die je misschien niet in dit rijtje had verwacht is Renault. Niet omdat het geen goede auto’s maakt, maar simpelweg omdat je vaker leest over Teslas, elektrische Volkswagens en -Audis. Toch is Renault een van de populairste merken als het op elektrische auto’s aankomt. Dat heeft het volledig te danken aan de populariteit van de kleine Renault Zoe. Renault Zoe, officieel de Renault Zoe E-TECH Electric, was in 2020 de best verkochte elektrische auto in Europa.

Renault Zoe E-TECH Electic elektrische auto
Renault Zoe E-TECH Electric (Afbeelding: Renault)

Hyundai

Ook Hyundai doet goed mee in de race voor het beste en meest populaire merk van elektrische auto’s. Dat succes is met name te danken aan de Hyundai Kona. Dit was een van de meest verkochte elektrische opties in 2020 en is dit in het eerste kwartaal van 2021 opnieuw. Zo laat het onder andere de Kia Niro, Volkswagen UP, BMW, i3, en Nissan Leaf achter zich. De Kona Electric is overigens niet Hyundai’s enige elektrische auto.

Hyundai Kona Electric elektrische auto
Hyundai Kona Electric (Afbeelding: Hyundai)

Tesla

In een gesprek (of artikel) over elektrisch rijden is de kans groot dat de naam ‘Tesla’ in ieder geval één keer voorbij komt. Zo kan Tesla ook niet in dit rijtje van de meest populaire en beste elektrische auto merken in 2021 ontbreken.

In Europa en in Nederland eindigen niet alle elektrische racemonsters van Tesla in de top tien van meest verkochte elektrische auto’s. Tesla’s Model 3 is razend populair, maar nog steeds niet populairder dan Renault’s kleine Zoe E-TECH Electric. Model S, – X, en -Y blijven achter als het op verkoopcijfers aankomt. Dat is begrijpelijk, want de prijs van deze auto’s maakt ze niet erg toegankelijk voor het grote publiek. Desalniettemin zijn ook deze elektrische auto’s razend populair. Een soort van ‘kijken kijken, niet kopen’ dus.

Hoe Tesla ervoor zorgt dat je elektrische auto minder snel gestolen wordt
Tesla Model 3 (Afbeelding: Tesla)

Een van de eerste betaalbare elektrische auto’s: Nissan

Op papier is Nissan’s Leaf niet de beste elektrische optie in 2021. Toch was het deze auto die de productie van betaalbare elektrische auto’s een enorme boost gaf. Dit was de eerste auto die elektrisch rijden mogelijk maakte voor het grote publiek. Dit is dus een auto met naam, en daar profiteert Nissan in 2021 nog steeds van. De Leaf is namelijk nog steeds een van de 10 best verkochte en meest populaire elektrische auto’s van dit moment.

Nissan Leaf elektrische auto
Nissan Leaf (Afbeelding: Nissan)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen