Elektrische auto’s voor gezinnen: de 5 beste modellen in 2021

Elektrische auto's Lisanne Beijen 17 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

De elektrische auto was ooit een futuristisch vervoermiddel maar is inmiddels getransformeerd tot een veelzijdige optie voor de snelheidsduivel maar ook voor het gezin. In 2021 zijn er veel elektrische auto’s te koop die perfect zijn om met het hele gezin, inclusief bagage, in rond te touren.

Een elektrische auto voor het hele gezin moet een redelijke actieradius hebben om alle ritjes verspreid over de hele week te rijden zonder continue op te moeten laden, en moet voldoende ruimte hebben voor iedereens armen, benen en natuurlijk ook voor bagage. Dit zijn vijf van onze favoriete elektrische auto’s van dit moment voor het hele gezin .

Elektrische auto met genoeg ruimte: Kia e-Niro

Kia’s e-Niro is een verrassend ruime elektrische cross-over. Dit in combinatie met de actieradius van zo’n 455 kilometer maakt het een goede familie-auto. Wie geen honderden kilometers per week rijdt voor werk hoeft deze elektrische auto maar een keer per week op te laden.

Kia’s e-Niro is overigens ook leverbaar met een accu die goed is voor een actieradius van zo’n 289 kilometer. Deze uitvoering scheelt je uiteraard wat geld en is een goede optie voor wanneer je regelmatig de fiets pakt en die actieradius van 455 kilometer eigenlijk niet nodig hebt.

Kia e-niro
Kia e-Niro (Afbeelding: Kia)

Hyundai Kona Electric

Hyundai’s Kona Electric heeft veel weg van de hierboven genoemde Kia e-Niro. Deze elektrische auto van Hyundai heeft alleen een iets kleinere actieradius van 449 kilometer, ten op zichte van de e-Niro met een actieradius van 455 kilometer. Maar eerlijk is eerlijk; dit verschil is te verwaarlozen.

Wat wel beduidend kleiner is aan deze elektrische Hyundai is de kofferbak. Met een inhoud van 332 liter legt deze het toch echt af tegen de e-Niro van Kia die een kofferbakinhoud heeft van 451 liter. Een kleinere kofferbak is niet alleen maar een nadeel. Het betekent namelijk dat Hyundai’s Kona Electric een kleine twee centimeter korter is. Daardoor is hij net wat makkelijker te parkeren dan de hierboven genoemde elektrische auto.

Hyundai Kona Electric elektrische auto
Hyundai Kona Electric (Afbeelding: Hyundai)

Elektrische auto voor een groot gezin: Nissan e-NV200 EVALIA

De elektrische auto waar het grootste gezin in past is de Nissan e-NV200 EVALIA. Deze honderd procent elektrische minibus biedt plaats aan vijf of maximaal zeven inzittenden. Met z’n vijven heb je een zee aan ruimte in de kofferbak en ook met zeven personen in de auto is hij ruim genoeg. Ondanks de ruimte is de e-NV200 EVALIA niet te lang en breed om behendig door de stad te manoeuvreren.

Wat naast de ruimte opvalt aan Nissans e-NV200 EVALIA is zijn actieradius. Zijn actieradius van 200 kilometer is de kleinste in dit rijtje, maar dat kan ook haast niet anders aangezien de elektrische auto zelf het grootst is.

Nissan e-NV200 Evalia elektrische auto
e-NV200 EVALIA (Afbeelding: Nissan)

Volkswagen ID 4

Volkswagens ID 4 is net een slag groter dan zijn voorloper de ID 3. Zijn formaat en ook zijn actieradius van zo’n 521 kilometer maakt het een fijne en betrouwbare elektrische familie auto.

Volkswagen vergelijkt het formaat van de ID 4 met dat van de Tiguan. In praktijk lijkt dit aardig te kloppen. De elektrische auto heeft veel ruimte voor passagiers en heeft, met een inhoud van 531 liter, een grotere kofferbak dan de Tiguan. Er is een dual-motor, four-wheel-drive GTX performance versie van Volkswagens ID 4 onderweg waardoor deze auto veel meer is dan een fijne elektrische auto voor gezinnen.

Elektrische auto's: Volkswagen id 4
De Volkswagen ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

Volvo XC40 Recharge P8

Je bent waarschijnlijk al bekend met Volvo’s XC40; de XC40 Recharge P8 is Volvo’s eerste volledig elektrische productie auto. De elektrische Volvo is echter nog niet te koop in Nederland De hardware in deze elektrische auto is vrijwel hetzelfde als die in de Polestar 2. De actieradius van de XC40 Recharge P8 is zo’n 418 kilometer wat prima is voor een semi-ruime SUV als deze.

Volvo’s XC40 Recharge P8 is ruimer dan de Kia e-Niro maar minder ruimtelijk dan bijvoorbeeld Tesla’s Model 3. Al is deze laatste uiteraard niet een echte familie auto, al helemaal gezien de prijs. De 452-liter kofferbak van de elektrische auto van Volvo biedt genoeg ruimte voor spullen van ieder familielid. Een fijne extra is dat onder de motorkap, waar dus geen motor zit, ook extra laadruimte verstopt zit. Deze laadruimte is slechts 31 liter groot maar is een handige plek om bijvoorbeeld startkabels te bewaren of een boodschappentas.

Volvo CX40 Recharge
Volvo XC40 Recharge (Afbeelding: Volvo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen