Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Gadgets 17 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

HP Envy 6420 review: prima allround thuisprinter voor een scherpe prijs

Op zoek naar een allround printer onder de honderd euro, kwamen we uit bij de HP Envy 6420. We testten hem om te zien of hij voldoet voor alle eisen die een gemiddeld gebruiker eraan stelt: studieopdrachten, scannen, thuiswerkprints, foto’s op fotopapier.

Hoe vaak ik geen ruzie met printers heb gehad… Na vele jaren zonder printer, begonnen mijn kinderen toch wekelijks te mopperen dat er geen opdrachten voor school konden worden uitgeprint. Uitgeprint? Kan dat niet papierloos ingeleverd worden? Stuur je leraar gewoon een pdf-je! Was mijn standaard antwoord. Maar zo modern zijn scholen nog niet, blijkbaar.

HP Envy 6420 is een prima allrounder

Met angst en beven begon ik mijn zoektocht naar een goede thuisprinter en uiteindelijk besloot ik de HP Envy 6420 de kans te geven. Hij kost 99 euro en ik moet zeggen, deze printer stelde me niet teleur en viel me zelfs erg mee. De HP Envy 6420 is erg geschikt voor de thuisgebruiker omdat hij behoorlijk allround is, nog geen honderd euro kost en gemakkelijk en snel doet wat hij moet doen.

HP Envy 6420 Review
Een allround printer voor thuisgebruik (Afbeelding: HP)

Alle thuisgebruikers kunnen simpel via WiFi connecten vanaf alle devices. Mijn zoons printten vanaf hun laptop en iPhone, mijn vriendin vanaf haar iPad, allemaal zo eenvoudig dat zelfs de grootste digibeet het snapt.

Ik heb tijdens de testperiode geen problemen ervaren met papier dat vastliep, verkeerd zat of met de inkt-cartridges. Blijkbaar is dit toch een stuk verbeterd sinds mijn laatste printer.

Foto’s zelf printen in plaats van opsturen

Fijn is ook dat de HP Envy 6420 foto’s kan printen. Met speciaal fotopapier wat je facedown in de lade legt, komen er foto’s uit die je prima aan de muur kan hangen. De kwaliteit is voldoende, afhankelijk natuurlijk van de kwaliteit van je bestanden. Ik had wel een paar pogingen nodig om ze optimaal te krijgen, want in eerste instantie kwamen alle foto’s er donkerder uit dan op het scherm. Ook waren de eerste foto’s die ik printte nogal streperig, maar als ik koos voor de optie ‘optimaal’ bij kwaliteit, zagen de foto’s er een stuk netter uit. Het printen duurde dan wel langer, maar dat is logisch.

HP Envy 6420 Review
Scannen en kopiëren is ook mogelijk (Afbeelding: HP)

Verder is de HP Envy 6420 prima te gebruiken voor gewone alledaagse printklussen. De drempel om te printen is zo een stuk lager, met de HP Smart App kun je bovendien scannen en bij het printen variëren qua positionering en grootte, wat wij prettig vonden. De HP Envy 6420 heeft geen scherm, maar wel verlichte touch-knoppen die oplichten op de printla.

Inkt is altijd een dingetje, als je er geen omkijken naar wil hebben, kun je een abonnement nemen op het inktprogramma van HP: Instantink. En anders koop je nieuwe cartridges als ze leeg zijn.

Conclusie: een ruime voldoende voor de HP Envy 6420

Al met al een prima printer voor je thuiswerkkantoor en voor scholieren. Er zijn betere printers, maar de HP Envy 6420 is allround en goed genoeg voor een veeleisend gezin en je hoeft tenminste niet je portemonnee ervoor om te keren. Mocht je nou enorme volumes printen of hoge eisen stellen aan professionele kwaliteit, koop dan een duurdere printer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!