Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 2 sep 2021

Marvel’s Midnight Suns gameplay smaakt naar meer

Vorige week werd Marvel’s Midnight Suns aangekondigd. Het is een nieuwe RPG die gemaakt wordt door Firaxis. Die studio ken je weer van de Civilization-reeks en de XCOM-games.

Met die studio achter het roer van Marvel’s Midnight Suns was het al min of meer de verwachting dat de game een lading aan strategie zou gaan krijgen. En de eerste gameplaybeelden weet dat te bevestigen.

Veel tactiek in Marvel’s Midnight Suns gameplay

Marvel’s Midnight Suns is een game die je meeneemt naar een wereld waarin er een demonisch wezen genaamd Lilith is ontwaakt. Zoals veel badguys in het Marvel-universum is zij er op uit om de complete wereld te slopen. Wat dat betreft komen de helden samen om tegenstand te bieden. Maar daarvoor hebben ze wel de hulp nodig van de zogenaamde Hunter, een personage dat jij in de game kunt samenstellen. Als de dochter van Lilith kan zij haar verslaan. En dat doe je dan voor een groot gedeelte in tactische gevechten met de verschillende helden. De onderstaande trailer geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Opvallend aan deze gameplay van de game is dat het een beetje laat zien hoe het vechtsysteem werkt. Je moet gebruik maken van verschillende kaarten om gebruik te maken van de diverse aanvallen. Elk personage heeft daarbij de beschikking over zijn eigen arsenaal aan aanvallen en het is mogelijk om die tijdens het spel beter te maken. Ook is het mogelijk om relaties tussen verschillende helden op te bouwen, wat weer verschillende voordelen met zich mee brengt.

Veel verhaal

Tussen de gevechten door, kun je in Marvel’s Midnight Suns gesprekken voeren met de verschillende personages in de zogenaamde Abbey. Dit is een soort van groot huis waar alle helden zich bevinden. Daar zal een groot gedeelte van het verhaal verteld worden. De game zelf laat nog even op zich wachten. De titel staat gepland voor maart 2022 en komt dan op zo’n beetje elk platform uit.

Marvel’s Midnight Suns onthuld: ontdek de duistere kant van het universum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marvel’s Midnight Suns gameplay smaakt naar meer
Sluiten