Marvel’s Midnight Suns onthuld: ontdek de duistere kant van het universum

Games Jelle van Es 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Er zijn al heel wat games gemaakt in de populaire helden wereld. Toch doet de game Marvel’s Midnight Suns iets dat we nog niet in het universum hebben gezien.

Marvel’s Midnight Suns is een game die wordt beschreven als een tactische RPG. De ontwikkelaar is daarbij opvallend: Firaxis. Deze studio kennen we voornamelijk van tactische en strategische games als XCOM en Civilization.

Marvel’s Midnight Suns komt er aan

Volgens de uitgever is Marvel’s Midnight Suns een game die je meeneemt naar de strijd met Lilith, de moeder van demonen. Na eeuwen is zij tot leven gewekt en heeft ze het plan om haar kwaadaardige meester, Chthon, op te roepen. De Avengers krijgen zodoende te maken met een ongekend lastige strijd, maar roepen daarbij de hulp in van de jonge helden met bovennatuurlijke krachten als Nico Minoru, Blade, Magik, en Ghost Rider. Samen herrijzen ze een oude krijger genaamd de Jager. Dit is het kind van Lillith en de enige die haar ooit heeft verslagen. Het klinkt allemaal wat anders dat je gewend bent en de onderstaande trailer geeft wat dat betreft niet veel meer duidelijkheid.

Wat we wel weten, is dat je de Jager, in het Engels overigens The Hunter, zelf kunt aanpassen. Zij is één van de dertien helden om mee aan de slag te gaan en kan beschikken of duistere krachten of juist de krachten van het licht. Andere helden waar je in de game mee aan de slag kan gaan zijn Captain America, Iron Man, Doctor Strange, Captain Marvel, Wolverine en anderen. Genoeg herkenning wat dat betreft.

Echte gameplay komt volgende week

Op dit moment moeten we het dus enkel doen met een cinematische trailer van Marvel’s Midnight Suns. De ontwikkelaar belooft op 1 september de eerste echte gamplay te tonen. De game moet vervolgens in 2022 uitkomen en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One en Xbox Series X. Eigenlijk elk platform dus.

Soundtrack van Marvel’s Guardians of the Galaxy moet een ideale mix worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen