Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 aug 2021

Soundtrack van Marvel’s Guardians of the Galaxy moet een ideale mix worden

Eind dit jaar moeten we aan de slag kunnen gaan met een game op basis van Marvel’s Guardians of the Galaxy. De titel wordt gemaakt door Eidos Montreal en moet een game zijn met veel actie. Maar er is ook veel aandacht voor de muziek.

En dat is maar goed ook, want in de films was de muziek één van de elemten die echt heel erg goed waren uitgewerkt. In een nieuwe developer video gaat de ontwikkelaar in op wat de soundtrack van Marvel’s Guardians of the Galaxy moet gaan worden.

De soundtrack van Marvel’s Guardians of the Galaxy

Volgens de maker moet Marvel’s Guardians of the Galaxy een combinatie gaan worden van drie muzikale stijlen. Ten eerste heb je muziek vanuit een orkest dat episch en bombastisch klinkt. Daarnaast heb je heel wat nummers uit de jaren tachtig waar een licentie op is genomen. En tot slot laat de maker weten dat er ook nog speciale muziek in de Rock-categorie is opgenomen, waardoor er dus van alles en nog wat in zit. In de onderstaande video praat de ontwikkelaar je bij over alles wat er speelt rondom de soundtrack.

Er is in totaal voor zo’n zes uur aan origineel materiaal opgenomen om in Marvel’s Guardians of the Galaxy te stoppen. Op die manier moet er dus genoeg variatie zijn op het gebied van de soundtrack. Leuk feitje: deze muziek is opgenomen in de bekende Abbey Road Studios in Londen. Het idee is dat je door de soundtrack nog meer betrokken raakt in de game. Als het aankomt op de gelicenseerde muziek, dan kun je in elk geval rekenen op materiaal van artiesten als Iron Maiden, KISS, New Kids On The Block, Rick Astley, Hot Chocolate en meer. Later zal de gehele soundtrack worden onthuld.

Muziek in de gameplay

Tijdens het spelen van Marvel’s Guardians of the Galaxy heeft muziek ook nog een extra rol. Wanneer je je special hebt opgebouwd, dan kan Star-Lord zijn cassette speler activeren en met een speciale jaren tachtig hit zijn medestrijders opzwepen. Op die manier moeten bepaalde momenten net wat epischer aanvoelen. De game komt op 26 oktober uit en is dan beschikbaar op z’n beetje elk platform.

Marvel’s Guardians of the Galaxy Preview: Groot, groter, grootst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Soundtrack van Marvel’s Guardians of the Galaxy moet een ideale mix worden
Sluiten