Marvel’s Guardians of the Galaxy Preview: Groot, groter, grootst

Games Jelle van Es 13 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Vorig jaar bracht Square Enix de game Marvel’s Avengers uit. Een game die je de mogelijkheid gaf om met verschillende Avengers aan de slag te gaan. De game was overigens gebaseerd op de comics, waardoor de personages er net iets anders uitzagen en vooral klonken dan dat je uit de films gewend was. Dat geldt ook voor het nieuwe project vanuit Square Enix. Want ook Marvel’s Guardians of the Galaxy is een game die gebaseerd is op de strip.

Deze keer is het niet Crystal Dynamics die de game maakt. Marvel’s Guardians of the Galaxy is het nieuwe project van Eidos Montreal. Deze studio heeft wel gewerkt aan Marvel’s Avengers, maar ken je voornamelijk van de twee recente Deus Ex-games. Wij kregen voorafgaand aan de onthulling een uitgebreide presentatie te zien. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Marvel’s Guardians of the Galaxy Preview

1. Duidelijke keuze voor Star-Lord

Het was leuk om in Marvel’s Avengers met de verschillende superhelden aan de slag te gaan, maar het was soms ook irritant. Soms moest je met een held spelen waar je eigenlijk niet zoveel mee had en dan was het even doorbijten. Voor Marvel’s Guardians of the Galaxy heeft men een andere keuze gemaakt. Je speelt nu de hele game met Star-Lord, oftewel Peter Quill. Hij lijkt een snel en flexibel personage te zijn, die van vele markten thuis.

2. Maar je staat er zeker niet alleen voor

Ondanks dat je dus zelf met Star-Lord speelt in Marvel’s Guardians of the Galaxy sta je er zeker niet alleen voor. Jouw team staat altijd aan jouw zijde en helpt je met het verslaan van de vijanden. Daarbij kun je ze ook behoorlijk goed sturen door via shortcuts in het gevecht opdrachten te geven. Er lijkt behoorlijk wat variatie daarin te zitten en het tempo is hoog. Als ik er zo naar kijken, dan ziet het er naar uit dat de game is gemaakt door Platinum Games (Bayonetta) en dat is goed nieuws.

Het team (Afbeelding: Square Enix)

3. Muziek lijkt uitstekend te zijn in Marvel’s Guardians of the Galaxy

De presentatie begon met een heerlijke trailer van Marvel’s Guardians of the Galaxy, die de verschillende personage toonde en de setting waarin de game zich bevindt. Het is echter de heerlijke jaren-80 muziek die de show stal. Dit zagen we natuurlijk al in de films en lijkt dus perfect over te zijn gezet naar de game. Ik kan niet wachten om te ontdekken wat voor heerlijke nummers er in de game zijn verwerkt.

Marvel's Guardians of the Galaxy
Zijn favoriete muziek staat op de soundtrack (Afbeelding: Square Enix)

4. Maken van keuzes en gevolgen

Naast dat Marvel’s Guardians of the Galaxy voorzien is van toffee muziek en qua gameplay goed in elkaar lijkt te zitten, wil de ontwikkelaar je ook het gevoel geven dat je invloed hebt op het avontuur. Er zijn heel wat momenten waarop je keuzes moet maken. Soms zijn die gevolgen klein en is het vooral grappig. Maar uiteindelijk zullen er ook keuzes met grotere gevolgen in de game gaan zitten. Hoe dat precies in de praktijk gaat zijn, dat moeten we natuurlijk nog zien.

Marvel's Guardians of the Galaxy
Zij is niet blij met jouw keuze… (Afbeelding: Square Enix)

5. De personages komen goed tot hun recht in Marvel’s Guardians of the Galaxy

Ik heb geen kennis van de comics van Marvel’s Guardians of the Galaxy waar deze game op is gebaseerd, maar als ik zo naar de presentatie kijk, dan voelen de personages qua stijl recht uit de film te zijn over gestapt. En dat is goed nieuws, want in de films waren ze heel goed verwerkt. Ook nu heb je de verschillende individuen die eigenlijk tototaal niet bij elkaar passen, maar op een bepaalde manier toch een team zijn geworden. De gesprekken die onderling gevoerd worden, zijn een genot om te volgen en dat lijkt me een zeer belangrijk punt te zijn voor het uiteindelijke succes van de game.

Marvel's Guardians of the Galaxy
Alles lijkt te kloppen (Afbeelding: Square Enix)

Heel erg lang hoeven we overigens niet op Marvel’s Guardians of the Galaxy te wachten. De game staat gepland voor 26 oktober en is dan beschikbaar op zo’n beetje elk platform. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen