Redfall moet de must-have game van 2022 gaan worden

Games Jelle van Es 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Meestal is een game die als allerlaatst tijdens een persconferentie wordt getoond de meest interessante game. Met dat in het achterhoofd kan Redfall zomaar eens de must-have van 2022 gaan worden.

Want Redfall is de game waarmee de Microsoft E3-persconferentie werd afgesloten. Het is de nieuwe game van Arkane Austin. Dit is het team dat eerder werkte aan games als Prey en Dishonored.

Maak kennis met Redfall

Redfall moet in de zomer van 2022 gaan uitkomen en is dan een exclusieve game die op de Xbox Series X verschijnt. Dit omdat Arkane Austin onderdeel is van Bethesda, wat weer is overgenomen door Microsoft. De game komt dan ook gelijk uit op de Xbox Game Pass. Het is een game die je laat vechten tegen een vampirische dreiging en coöperatief gespeeld wordt. Daarbij heb je te maken met verschillende personages en bijbehorende vaardigheden, waardoor je goed moet samenwerken om in leven te blijven.

De game speelt zich in het eilandstadje Redfall in de Amerikaanse staat Massachusetts. Dit dorpje wordt aangevallen door een legioen zombies die voor hun gemak even de zon hebben geblokkeerd en de stad van de buitenwereld heeft afgesloten. Je kunt dus niks anders doen dan terugvechten, want vluchten is er niet bij. De game komt zoals gezegd het beste tot zijn recht als je het samen met vrienden speelt, maar er wordt ook gesproken over singleplayer-opties. De game heeft een zware Left 4 Dead-vibe en dat is alleen maar goed nieuws. Nu is het nog te hopen dat de game ook lekker lang speelbaar is.

Veel onthullingen

Mocht je de livestream van Microsoft hebben gemist, er waren veel aankondigingen. We hebben de belangrijkste nieuwtjes op het gebied van gaming op onze uitgebreide overzichtspagina gegooid. Op die manier ben je dus in één klap op de hoogte van alles dat er aan gaat komen.

De Halo Infinite-multiplayer is straks gratis te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen