Forza Horizon 5 is next-gen racegeweld in het prachtige Mexico

Games Jelle van Es 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft heeft het bedrijf Forza Horizon 5 onthuld. De nieuwe racegame gaat zich afspelen in Mexico en ziet er zeer veelbelovend uit.

De laatste keer dat we een echt exotische locatie kregen, was in Forza Horizon 3. In deel vier reisden we af naar het Verenigd Koninkrijk. En in Forza Horizon 5 is het dus het prachtige Mexico om in los te gaan.

Maak kennis met Forza Horizon 5

Zoals je gewend bent van de reeks, is het in Forza Horizon 5 mogelijk om in een grote open wereld rond te scheuren en te doen waar je zin in hebt. Je kunt daarbij meedoen aan de verschillende races die de game tot zijn beschikking heeft, maar het is ook mogelijk om te genieten van de mooie omgevingen die in de game te vinden is. De kans is daarbij groot dat er diverse unlocks zijn op basis van die locaties. In de trailer zagen we al een prachtige muurschilderij van een artiest die heerlijk kleurrijk oogt. Bekijk hieronder de onthullingstrailer van de game

Naast deze heerlijke trailer, heeft de ontwikkelaar ook wat gameplay getoond van wat de game gaat zijn. Daarbij zie je hoe verschillende spelers door de wereld scheuren en daarbij veel lol beleven. Uiteraard is het allemaal behoorlijk scripted en is het in het echt natuurlijk anders. Toch is het goed om te zien hoe Forza Horizon 5 er in het echt uit ziet. Bekijk de beelden hieronder.

Forza Motorsport in ontwikkeling

De Forza Horizon 5-onthulling is extra opvallend, omdat we eigenlijk hadden verwacht meer te zien van de nieuwe Forza Motorsport. Die is nog steeds in ontwikkeling, maar die gaan we waarschijnlijk dit jaar niet meer zien. Horizon 5 komt wel dit jaar. De game is op dit moment gepland voor 9 november van dit jaar. Daarmee heb je dus één van de grotere toppers van de Xbox Series X eind dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen