Verken de wereld in Flight Simulator op de Xbox Series X

Games Jelle van Es 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar verscheen Microsoft Flight Simulator al op de pc en was het echt de perfecte game om tijdens de lockdown mee aan de slag te gaan. Maar ocht je geen goede pc hebben, dan is het straks ook mogelijk om hem op de Xbox Series X te spelen.

We weten al een tijdje dat Flight Simulator de overstap maakt naar de Xbox Series X, maar nu hebben we eindelijk de eerste echte trailer voor de game en die ziet er echt heerlijk uit. Bovendien weten we nu wanneer de game uitkomt.

Vlieg met Flight Simulator op de Xbox Series X

Want op 27 juli kun je je Xbox Series X op gaan starten en lekker de wereld gaan verkennen. Het is namelijk in de game mogelijk om overal rond te gaan vliegen. Als jij wil, dan stijg je op via Schiphol en vlieg je over ons kikkerlandje. Maar misschien is het wel fijner om ergens te vliegen waar je niet zo snel zou komen. Waar er in de wereld een vliegveld is, daar kun je opstijgen. Of je kiest een wat kleiner en flexibeler vliegtuig en stijg op vanuit een sneeuwvlakte. Of je pakt een watervliegtuig en stijg op vanaf het water. De keuze is aan jou.

Het is natuurijk wel de grote vraag hoe Microsoft Flight Simulator gaat werken op de Xbox Series X. Je hebt er namelijk een redelijke pc voor nodig en hebt zeker bij het opstarten wat laadtijden. Het is te hopen dat het op de spelcomputer wat lekkerder gaat, want daar heb je minder zin in laadtijden. De game speelt overigens wel goed met de controller, aangezien we dat al op de pc hebben kunnen ervaren. Wel lijkt het me wat lastiger om een locatie te kiezen waar je wil beginnen, maar dat moeten we nog gaan zien.

Top Gun-update

Naast het nieuws dat Flight Simulator op 27 juli uitkomt, is er nog ander nieuws. Er komt namelijk een Top Gun-update naar de game, waardoor je de mogelijkheid hebt om plaats te nemen in een straaljager en daarmee losgaat. Deze update staat gepland voor de herfst.

Microsoft Flight Simulator 2020: ‘elk weggetje, elke rivier, alles klopt’ | Review

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen