De Halo Infinite-multiplayer is straks gratis te spelen

Games Jelle van Es 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je in het bezit bent van een Xbox Series X, dan is de kans groot dat je erg uitkijkt naar Halo Infinite. De game had oorspronkelijk een launchgame moeten zijn, maar dat liep allemaal iets anders.

Er wordt hard gewerkt aan Halo Infinite. En als je niet in het bezit bent van de Xbox Game Pass en enkel de multiplayer van de game wil gaan spelen, dan is er goed nieuws. Die multiplayer wordt namelijk free-to-play.

Halo Infinite-multiplayer gratis

En dat is dus goed nieuws, want op die manier kunnen nog meer gamers kennis gaan maken met Halo Infinite. Dit liet de ontwikkelaar weten tijdens de E3-persconferentie van Xbox en Bethesda. Naast dit nieuws, zijn het vooral de nieuwe beelden die interessant zijn om te kijken. En daaruit blijkt dat dingen iets anders zijn gelopen dan gepland. Zo ziet het er naar uit dat de AI Cortana nog niet vernietigd is. Bovendien wordt Master Chief bijgestaan door een nieuwe AI, waardoor de game dezelfde vibe kan krijgen als de oudere games.

Naast een beetje aandacht voor het verhaal van Halo Infinite, was er vooral aandacht voor de multiplayermodus. Daarin zien we verschillende elementen die de oudere games zo interessant maakt. Zo zijn er verschillende voertuigen om mee aan de slag te gaan, zien we bepaalde maps uit de voorgaande games terugkeren en lijkt het er op dat je aan de slag gaat met verschillende attributen. Zo zien we in de trailer hoe een speler met een grappling hook snel omhoog schiet om vanuit die positie een dodelijk schot te lossen. Ook is het tof om te zien dat de ouderwetse voice over met zoiets als ‘Double Kill’ aanwezig is in de game.

Dit najaar

Een exacte datum voor Halo Infinite en de bijbehorende multiplayer is er nog niet gegeven. De game staat gepland voor eind dit jaar. De game is daarbij uiteraard onderdeel van de Xbox Game Pass en zal op de Xbox Series X maximaal op 120 frames per seconden draaien.

Halo Infinite
Het pakket (Afbeelding: Microsoft)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen