Battlefield 2042 toont de eerste echte gameplay met veel chaos

Games Jelle van Es 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De onthulling van Battlefield 2042 ligt alweer een paar dagen achter ons. Toen werd al duidelijk gemaakt dat we binnenkort meer van de game te zien zouden krijgen. En tijdens de Xbox Showcase was dat ook zo.

In de trailer hebben we een grote hoeveelheid aan verschillende elementen gezien. Zo speelt de opvallende storm een belangrijke rol in de actie, want wanneer die komt, dan moet je dekking zoeken en verandert het strijdtoneel in Battlefield 2042.

Battlefield 2042 gameplay

De Battlefield 2042-gameplay trailer laat daarnaast ook een veelvuid aan verschillende voertuigen zien waarmee je aan de slag kunt gaan. Denk daarbij aan een moderne helikopter, een straaljager, de welbekende tank en nog veel meer. Ook zien we de wingsuit in actie en kan dat dus een leuk element gaan worden in de uiteindelijk game. Tegelijkertijd is het ook maar de vraag in hoeverre dit gaat werken. Wat de gameplaybeelden vooral laten zien, is een grote hoeveelheid aan over de top actie. En dat is tof om te zien, maar om dat op lange termijn zelf te ervaren kan wellicht iets over de top zijn.

Ik mis dan ook echt wel wat momenten van rust in deze Battlefield 2042-beelden. Want hoe tof het ook is om lekker los te gaan, wil je soms ook als sniper op een afstand een rustig plekje opzoeken en van daaruit de vijanden te verrassen. Wat dat betreft is dit dus een trailer die een dubbel gevoel oplevert. Enerzijds is het heerlijk gevuld, anderzijds is het dus iets te veel.

Enkel multiplayer

Battlefield 2042 komt op 22 oktober uit op de spelcomputers en de pc. De game draait volledig om de multiplayermodus. Er gaat in tegenstelling tot de laatste game dus geen element zijn voor de singleplayer-liefhebber. Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!