Sorry Skyrim-fans: Starfield komt niet naar de PlayStation

Games Jelle van Es 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

The Elder Scrolls V: Skyrim is één van de grootste successen ooit. Het team achter deze game werkt inmiddels aan een ambitieus nieuw project genaamd Starfield. En deze game komt niet naar het PlayStation-platform.

Dat blijkt uit een teaser van de game die voorafgaand aan de Microsoft-persconferentie is gelekt en gepost wordt door The Washington Post. Deze teaser werd zonder enige vorm van beschrijving getoond, waardoor er niet heel veel nieuwswaarde uit te halen is. Behalve dus dat hij de PlayStation overslaat.

Starfield komt volgend jaar

Want in de video wordt de game van een datum en een platform voorzien. De game moet als alles goed gaat op 11 november 2022 gaan verschijnen en is dan beschikbaar voor de pc en de Xbox. Dat betekent dus dat jij als PlayStation-bezitter met je vele uren die je in Skyrim hebt gestoken dus achter het net vist. En ergens is dit ook wel logisch. Vorig jaar kwam het nieuws al naar buiten dat uitgever Bethesda (die verantwoordelijk is voor de Elder Scrolls-games) is overgenomen door Microsoft. En dit jaar is die overname goedgekeurd, waardoor het bedrijf nu onderdeel is van de Xbox-familie.

Starfield PlayStation Xbox Series X
De releasedatum van Starfield (Afbeelding: Bethesda)

Er zijn bepaalde games die al eerder zijn aangekondigd voor onder andere de PlayStation 5 en die komen gewoon op dat platform. Denk daarbij aan Ghostwire Tokyo en Deahtloop. Omdat Starfield nog een tijdje van ons is verwijderd, was het al de verwachting dat het een exclusieve Xbox-game zou gaan worden. En dat nieuws is nu dus bevestigd. De kans is groot dat een andere grote game van Bethesda, The Elder Scolls VI, ook deze weg gaat bewandelen. Wat dat betreft doe je er dus niet verkeerd aan om een Xbox Series X in huis te halen.

Xbox Game Pass

De kans is overigens groot dat wanneer Starfield uitkomt, de game beschikbaar gaat zijn op de Xbox Game Pass, aangezien de meeste exclusieve games van Microsoft die weg bewandelen. Een voordeel die je op de PlayStation niet hebt. Update: Dit is inderdaad bevestigd.

Riders Republic Preview: GTA, maar dan met extreme sports

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen