Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Riders Republic Preview: GTA, maar dan met extreme sports

Oké, ik moet me gelijk even verontschuldigen voor de titel van deze Riders Republic. Want wellicht is de vergelijking met GTA iets te overdreven. Maar hey: nu heb ik wel je aandacht te pakken. En ergens gaat de vergelijking ook wel, want dit is een game die toffe open gebieden met zich meebrengt. In die gebieden kun je dan vervolgens met verschillende soorten extreme sports aan de slag.

Het ene moment gebruik je je snowboard om door de sneeuw te glijden, waarna je met een grote jump overschakelt naar je wingsuit. En vanuit die positie kun je weer op je offroad bike springen en daarmee losgaan. Wat dat betreft doet de game wel een beetje denken aan The Crew 2, waarbij je ook makkelijk tussen verschillende voertuigen kon schakelen. Onlangs heb ik een uitgebreide presentatie bijgewoond en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Riders Republic Preview

1. Wel weer toe aan zo’n game

Er was een tijd dat je heel veel verschillende soorten extreme sports-games per jaar kreeg. Ik heb jaren gehad waarbij er een game was die draaide om skateboarden, één die je liet snowboarden en weer een ander liet je op BMX losgaan. En dat dan kort achter elkaar. Maar vandaag de dag zien we dat soort games eigenlijk niet meer. Wat dat betreft ben ik blij dat Riders Republic er aan komt. Gewoon weer een game die je lekker los laat gaan en waarbij het uitvoeren van trucs bijna net zo belangrijk is als het finishen op de eerste plek.

Riders Republic
Veel vrijheid (Afbeelding: Ubisoft)

2. Veel aandacht voor de multiplayer

Ubisoft heeft eigenlijk als visie dat zo’n beetje elke game die door de uitgever wordt uitgebracht een multiplayer moet hebben. Want daarmee kun je spelers op een langere termijn vasthouden. En die focus is er ook duidelijk bij Riders Republic. Zo heb je de standaard mogelijkheden om je personage aan te passen, waarbij de kans redelijk groot is dat je bepaalde outfits makkelijker kunt vrijspelen door in-game aankopen te doen. Want dat is iets dat vaak wel werkt. Zeker wanneer je met een vaste teamgenoten speelt wil je er goed uit zien.

Gezelligheid (Afbeelding: Ubisoft)

Als je dan een team van zes hebt, wat overigens ook met wildvreemden gedaan kan worden, dan kun je losgaan met de Trick Battles in speciale arena’s. Daarbij is het aan jouw team om zoveel mogelijk stunts uit te voeren om zo punten te pakken. Daarnaast kun je bepaalde gebieden in de arena veroveren. En als je die dan bezit, dan krijg je bonussen bij het aantal punten dat je per trick maakt en trek je dus eerder de winst naar je toe.

Ook de carrière, die in de game aanwezig is, kunt je in de multiplayermodus spelen samen met vrienden als je dat zou willen. Kortom, veel liefde voor de multiplayer in Riders Republic.

3. Veel vrijheid in Riders Republic

Uiteraard is het in Riders Republic ook mogelijk om de grote open gebieden te verkennen. Daarbij zijn er verschillende Amerikaanse natuurparken die je kunt gaan betreden en volledig kunt verkennen. Lekker losgaan in de stijl van SSX en genieten van de natuur. Maar je kunt ook echt verschillende landmarks gaan bezoeken. Voor alles wat je in de game doet, verdien je sterren, waarmee je weer voorwerpen vrijspeelt. Bovendien kun je door zo’n landmark te ontdekken echt even genieten van het prachtige uitzicht dat de game te bieden heeft.

Riders Republic
Mooie omgevingen (Afbeelding: Ubisoft)

4. Mass Race klinkt tof

Eén van de interessantste elementen die tijdens de Riders Republic-presentatie naar voren werd gebracht is de zogenaamde Mass Race. Deze vindt als het goed is één keer per uur plaats en om daar aan deel te nemen moet je fysiek afreizen naar de start. Uiteindelijk kun je daar dan met iets van vijftig man tegelijkertijd aan een race gaan meedoen. En dat zag er erg tof uit. Het behalen van de eerste plaats lijkt daarbij geen eens het hoofddoel. Gewoon met zoveel man van een berg naar beneden gaan via snowboards, wingsuits en ga maar door, ziet er al heel erg vermakelijk uit.

Drukte! (Afbeelding: Ubisoft)

5. Hoe lang gaat dit leuk zijn?

Ik heb zelf niet de mogelijkheid gekregen om Riders Republic te spelen. Zodoende moet ik me echt baseren op de beelden zoals die getoond werden. En ondanks dat dat er allemaal goed uitziet, vraag ik me wel af in hoeverre de game op lange termijn leuk is om te spelen. Te vaak zijn Ubisoft games gevuld met allemaal features, maar zie je daardoor door de bomen het bos niet meer. Dat had ik ook een beetje met The Crew 2. Tof dat je allemaal op verschillende manieren jezelf kunt verplaatsen, maar echt heel erg lang was die game niet houdbaar. Ik hoop dat dat niet voor deze titel geldt.

Hoe lang is dit leuk? (Afbeelding: Ubisoft)

Riders Republic verschijnt op 2 september en is dan op zo’n beetje elk platform beschikbaar. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!