Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets vermomd als scooter: maak kennis met de Zebra

Net als de elektrische fiets is de populariteit van de elektrische scooter de afgelopen jaren ook fors toegenomen. Het verbaast ons dan ook niet dat er ook elektrische hybrides op de markt worden gebracht; een mix tussen een elektrische fiets en een elektrische scooter. Al kennen we deze eigenlijk natuurlijk al lang als de snorfiets.

Een elektrische hybride is hoe dan ook een goede middenweg. Zo heb je voor een elektrische hybride als Zebra geen scooter rijbewijs nodig maar geniet je wel van het gemak dat die te bieden heeft.

Overeenkomsten met elektrische fiets

We zeggen ‘Elektrische fiets vermomd als scooter’, maar eigenlijk is dit helemaal geen e-bike. Zie jij ergens pedalen? Precies. Zebra een fiets noemen gaat te ver, maar het is ook geen scooter of brommer. Dit komt doordat hij een maximale snelheid van 32 kilometer per uur behaalt, waar een (elektrische) brommer een maximale snelheid van 45 kilometer per uur op de rijbaan heeft. Zebra ziet er dus uit als een brommer, maar heeft qua specificaties meer weg van elektrische fiets.

Zo is de actieradius van Zebra is vergelijkbaar met die van een gemiddelde elektrische fiets. Dit elektrische gestreepte paard heeft namelijk een actieradius van 56 kilometer, 96 kilometer, of 193 kilometer, afhankelijk van het model. De actieradius van de meeste e-bikes op de markt ligt ook tussen de 50 en 200 kilometer.

Zebra elektrische scooter
Zebra elektrische hybride (Afbeelding: Ride Zebras)

Grootste verschillen met e-bike: uiterlijk en prijs

Eigenlijk komen alleen de maximale snelheid van Zebra en actieradius in de buurt van de specificaties van een elektrische fiets. Wie naar dit beestje kijkt ziet namelijk dat hij veel meer weg heeft van een Vespa-achtige brommer dan een fiets.

De prijs van deze elektrische snorfiets? Die is ook niet vergelijkbaar met die van de meeste e-bikes. Dat komt niet doordat hij exorbitant hoog is, maar juist doordat de Zebra opvallend betaalbaar is voor een elektrisch stads vervoermiddel. Zo kost de goedkoopste variant iets minder dan 1500 euro (!) en de duurste met grootste actieradius ongeveer 2300 euro.

Wanneer een elektrische hybride als deze een goede optie is? Als je het gemak wilt ervaren van een brommer, zoals dat relaxte zadel en dat je niet hoeft te trappen, zonder de kosten en andere lasten. Al vinden wij zelf elektrische fietsen verdomde comfortabel en gemakkelijk; wat ons betreft is dat al hét perfecte stadse vervoermiddel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!