Hoe de Microsoft Surface Book Studio een iPad Pro-kloon kan worden

Tech Wesley Akkerman 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de meest recente geruchten mogen geloven brengt Microsoft binnenkort een nieuwe Surface Book uit als antwoord op de iPad Pro. De Surface Book krijgt een scherm dat niet los te koppelen is van zijn toetsenbord. Maar wanneer je hem ziet staan, dan heeft het apparaat wel wat weg van de Pro, gekoppeld aan het Magic Keyboard.

Op moment van schrijven weten we helaas vrij weinig van het apparaat waar Microsoft aan werkt. De mogelijke naam is voor alsnog de Surface Book Studio. Eerder doken er al renders van op. Een designer is met die renders aan de haal gegaan. Zo hebben we al een iets beter beeld van het onaangekondigde apparaat.

Microsoft Surface Book Studio in beeld gebracht

Het gaat om ontwerper David Breyers, die zijn werk in een onlangs gepubliceerde YouTube video gedeeld heeft. De video en het ontwerp leggen de nadruk op het unieke scharnier van het apparaat, waardoor de Studio in verschillende modi te gebruiken is. Daardoor lijkt de Book een beetje op de Studio 2 van het bedrijf.

De renders in de bovenstaande video zijn gebaseerd op renders van Microsoft, die eerder dit jaar aan het licht kwamen. De renders tonen een laptop die zijn traditionele design kan inwisselen voor een model met een soort zwevend scherm. Dat heeft de designer vrij goed vertaald in zijn video op YouTube.

Lijkt ook op een laptop van Acer

Veel mensen willen gauw vergelijkingen maken met producten van Apple. Maar waar de laptop – in zijn huidige, onaangekondigde vorm – ook sterk op lijkt, is de Acer ConceptD 7 Ezel. Dat is een laptop die een soortgelijk idee najaagt. Of dit ook de kant is die Microsoft op gaat, dat moeten we nog maar zien.

Zowel de renders als de video laten slechts zien wat er mogelijk is op dit moment. Aangezien Microsoft momenteel nog niets zelf naar buiten gebracht heeft over de Surface Book Studio, is het dus wachten op nieuws vanuit Redmond. Tot die tijd kunnen we prima blijven kijken naar dit toffe concept van de designer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen