5 Samsung Galaxy Z Fold 3 features waar we helemaal weg van zijn

Smartphones Mark Hofman 26 aug 2021
Leestijd: 5 minuten

Geloof het of niet: de Samsung Galaxy Z Fold 3 is alweer de vierde opvouwbare smartphone van Samsung. In de afgelopen vier jaar heeft het concept zich ontwikkeld tot een volwaardig product voor de toekomst. Dat de smartphone in de smaak valt mag dus duidelijk zijn, maar wat is er zo goed aan?

Natuurlijk zijn er zaken die beter kunnen, maar er zijn voornamelijk heel veel dingen die de Galaxy Z Fold 3 goed doet. Daarom zet Mark in dit artikel 5 features op een rij waar hij, nadat hij het toestel een week heeft gebruikt, helemaal weg van is.

Dit artikel is onderdeel van een drieluik die samen de review van de Galaxy Z Fold 3 vormen. Benieuwd welke 5 dingen de smartphone niet goed doet, klik dan hier. Wil je ons eindoordeel over de smartphone weten, check dan dit artikel.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de 5 allerbeste functionaliteiten

Met de Samsung Galaxy Z Fold 3 zet Samsung, voor het derde jaar op rij, een ontzettend grote stap richting de toekomst. Dat deze Fold 3 nog niet klaar is om een groot deel van de consumenten over te halen naar de opvouwbare markt, is het wel een toestel dat laat zien hoe mooi die toekomst kan zijn.

Dat heeft de Z Fold 3 aan de volgende features te danken:

#1 Beeldschermen met 120Hz

De beeldschermen van de Samsung Galaxy Z Fold 3 zijn een flinke verbetering ten opzichte van het voorgaande model. Iets dat voornamelijk te maken heeft met het feit dat zowel het scherm aan de voorkant als het scherm aan de binnenkant een verversingssnelheid van 120Hz heeft. Dat is twee keer zo snel als bij het vorige model, wat er ook direct voor zorgt dat dit toestel ook tijdens het gebruik premium aanvoelt.

Daarnaast zijn de beeldscherm zo’n 29% helderder dan voorheen, waardoor je ook buiten optimaal kunt genieten van je favoriete content. Iets waar de in-screen selfiecamera, hoe teleurstellend hij ook is, natuurlijk wel aan bijdraagt. De grote notch is uit je gezichtsveld en de huidige oplossing verdwijnt heel strak op de achtergrond. Ideaal!

Samsung Galaxy Z Fold 3
Heerlijk vertoeven zo (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Een indrukwekkende bouwkwaliteit

De Samsung Galaxy Z Fold 3 wordt verkocht als “de stevigste opvouwbare smartphone tot nu toe” en dat merk je. Het toestel is op alle fronten compacter dan zijn voorganger en weegt zelfs 11 gram minder. Dat neemt niet weg dat dit een flinke unit van een smartphone blijft, maar een verbetering is het wel.

Het toestel beschikt over een nieuw soort aluminium dat beter bestendig is tegen schade, de scharnieren zijn strakker afgewerkt en hij is waterdicht. Dat laatste licht ik later in dit artikel nog even uit.

Al met al is de Galaxy Z Fold 3 op gebied van ontwerp een sterke verbetering. De telefoon geeft simpelweg meer vertrouwen en klapt bijvoorbeeld veel prettiger dicht. Het is echt een grote stap vooruit.

Samsung
Dichtgeklapt een redelijke unit (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Flex Mode beter dan ooit tevoren

Dat geldt overigens ook voor de vernieuwde Flex Mode. Een van mijn favoriete functionaliteiten van het vorige model is met de Samsung Galaxy Z Fold 3 sterk verbeterd. Dankzij deze feature is het mogelijk om je opvouwbare smartphone als het ware als laptop te gebruiken. Flex Mode zorgt ervoor dat multitasken op twee schermen een heel stuk makkelijker wordt.

Tijdens mijn testperiode heb ik bijvoorbeeld meermaals vergaderingen gevolgd op de ene helft van mijn scherm en aantekeningen gemaakt op de andere. Een uiterst prettige ervaring die deze Samsung Galaxy Z Fold 3 een unieke positie in de markt geeft.

Samsung Galaxy Z Fold 3
Het vouwt!! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Samsung Galaxy Z Fold 3 bestendig tegen water

Ik benoemde het net al even, maar de Galaxy Z Fold 3 is waterbestendig. Anno 2021 is dat voor een reguliere smartphone alles behalve bijzonder, maar is het baanbrekend voor een opvouwbaar model. Dankzij de IPX8-rating is de Galaxy Z Fold 3 met een gerust hart in een bak met water te leggen, zonder dat er schade ontstaat.

Al moet je wel in de gaten houden dat deze telefoon niet volledig is afgesloten. Het is immers een smartphone die vouwt en daardoor ontstaan er ruimtes waar vuil en zand makkelijk hun weg naar binnen kunnen vinden. De essentiële onderdelen van de telefoon zijn afgesloten ter bescherming van water, maar een dagje strand kan je Samsung Galaxy Z Fold 3 alsnog nekken.

Samsung Galaxy Z Fold 3
De nieuwe Galaxy Z Fold 3 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 De software is ronduit indrukwekkend

Sinds de eerste Fold is de bijbehorende software als een malle verbeterd. Het is een verschil van dag en nacht, waardoor de Samsung Galaxy Z Fold 3 voor een uitstekende gebruikservaring weet te zorgen. Websites voelen meer aan als een volwaardige browser, nieuwswebsites tonen meer informatie, multitasken werkt dan ooit en het switchen van smartphone naar tablet werkt ontzettend soepel.

Er zijn zeker nog wat problemen te vinden op het gebied van software, maar ik kan niet anders dan Samsung complimenten geven voor de stappen die het heeft gezet.

Samsung
Een volwaardige browser (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Samsung Galaxy Z Fold 3: kopen of laten liggen?

De Galaxy Z Fold 3 heeft dus voldoende te bieden om de consument tevreden te stellen, al is er ook zeker wat mis met de smartphone. Hierdoor is het nog maar de vraag of de telefoon daadwerkelijk als volwaardig alternatief voor de huidige toestellen kan gelden. In dit artikel leg ik je uit welke zaken er tegenvallen.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Ben je benieuwd of je de Samsung Galaxy Z Fold 3 ook daadwerkelijk moet kopen? Lees dan ons artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen