Samsung Galaxy Z Fold 3: 5 dingen die je moet weten over de smartphone

Smartphones Mark Hofman 11 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is vanmiddag tijdens Galaxy Unpacked dan officieel aangekondigd. Na maanden van geruchten en geheime informatie weten we eindelijk wat deze nieuwe opvouwbare smartphone te bieden heeft.

Om je een goede indruk te geven van wat de Samsung Galaxy Z Fold 3 je precies te bieden heeft, zetten we vijf dingen op een rij die je naar ons idee moet weten. Tijd om kennis te maken met de toekomst van de smartphone!

Samsung Galaxy Z Fold 3: 5 dingen die je moet weten

De Galaxy Z Fold 3 heeft een hoop te bieden, maar er zijn een aantal zaken die in het bijzonder opvallen. Deze zetten we voor je op een rij:

#1 Goedkoper, maar nog steeds duur

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is, zoals we eerder al verwacht hadden, goedkoper geworden ten opzichte van zijn voorganger. Alleen maakt Samsung niet de sprong waar we in eerste instantie op hoopten. De smartphone is met een adviesprijs van €1799 toegankelijker, maar alles behalve goedkoop te noemen.

Toch is dit wel een belangrijke stap ten opzichte van het model van vorig jaar. Het toestel biedt het beste wat de markt voor opvouwbare smartphones te bieden heeft en doet dat met een lager prijskaartje. Het is dus wachten tot de echte grote stappen genomen worden, maar de ontwikkeling biedt hoop voor de toekomst.

Samsung Galaxy Z Fold 3
Ingeklapt staat netjes (Afbeelding: Samsung)

#2 Selfiecamera onder het scherm

Het Samsung, net als concurrenten Xiaomi en Oppo, gelukt om de selfiecamera te verstoppen. Waar deze de afgelopen jaren door middel van een notch het beeld “verstoorde” is hij nu praktisch onzichtbaar geworden. De Samsung Galaxy Z Fold 3 heeft dus wel degelijk een selfiecamera, alleen ligt deze onder het beeldscherm. Zo kun je dus gewoon nog selfies nemen, maar ondertussen ook ongestoord genieten van je favoriete content.

Samsung Galaxy Z Fold 3
Ongestoord genieten (Afbeelding: Samsung)

#3 Samsung Galaxy Z Fold 3 heeft een S Pen

Het is een opvallende keuze, maar Samsung voorziet de nieuwe opvouwbare smartphone van de iconische S Pen. Waar deze voorheen alleen beschikbaar was voor de Galaxy Note-serie, verscheen hij begin 2021 ook in de Galaxy S21-serie. Weleens waar als accessoire, maar toch.

De Galaxy Z Fold 3 beschikt ook over de iconische stylus, maar doet het wel met twee unieke varianten: de S Pen Fold Edition en de Pro Edition. Beiden varianten zijn voorzien van een punt die zich automatisch terugtrekt, wanneer er teveel druk wordt uitgeoefend. Geen zorgen dus dat deze stylus het beeldscherm van je gloednieuwe smartphone verpest.

Galaxy Z Fold 3
Verschillende kleuren en accessoires (Afbeelding: Samsung)

#4 De beste feature nog beter

Vorig jaar noemde is de Galaxy Z Fold 2 een volwaardige smartphone. Dat klinkt zonder context niet als een compliment, maar dat is het wel degelijk. Zijn voorganger was namelijk nog een duidelijk prototype en daar was met de Galaxy Fold niets meer van over. Mede dankzij fijne functionaliteiten als de Flex Mode.

Dankzij deze modus wordt het mogelijk om je opvouwbare smartphone als laptop te gebruiken. Iets dat de Samsung Galaxy Z Fold 3 nog beter lijkt te doen. Het toestel is voorzien van een vernieuwde variant, waardoor je tijdens een online meeting bijvoorbeeld makkelijk aantekeningen kunt maken. Hoe handig is dat?

Galaxy Z Fold 3
Flex Mode in actie (Afbeelding: Samsung)

#5 Kleurenopties en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is vanaf 11 augustus te pre-orderen en vanaf 27 augustus officieel verkrijgbaar. In Nederland tik je de smartphone op de kop vanaf €1799 en is hij beschikbaar in drie verschillende kleurenopties:

  • Phantom Black
  • Phantom Green
  • Phantom Silver

De smartphone beschikt altijd over 12GB aan werkgeheugen, maar is wel leverbaar in twee verschillende opslag-opties. Zo is hij onder andere met 128GB of 256GB opslag te bestellen. Meer weten? Check dan zeker even de website van Samsung zelf!

Samsung Galaxy Z Fold 3
Kijk, hij kan staan! (Afbeelding: Samsung)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen