Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp maakt overstappen tussen iOS en Android nóg gemakkelijker

WhatsApp maakt het gebruikers binnenkort gemakkelijker om over te stappen van iOS naar Android. Dankzij een nieuwe functionaliteit is het mogelijk om niet alleen al je chats, maar ook je foto’s en video’s met je mee te nemen naar je nieuwe smartphone. Zelfs als deze smartphone dus voorzien is van een heel ander besturingsysteem.

Dat is het bericht dat Samsung gisteravond deelde tijdens de presentatie van zijn nieuwe smartphones. Aanvankelijk is het zo dat je nu nu bijvoorbeeld alleen je gesprekken van WhatsApp over kunt zetten van iOS naar de nieuwe Z Fold 3 en Z Flip 3. Daar komen in de komende weken alle Samsung-smartphones met Android 10 of hoger bij. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle Android-smartphones de functionaliteit krijgen.

WhatsApp-chats overzetten gemakkelijker

De nieuwe functionaliteit lost één van de grootste frustraties op die gebruikers van WhatsApp ervaren, wanneer ze willen overschakelen van iOS naar Android (of andersom). Het is namelijk, tot op heden, alleen mogelijk alles over te zetten wanneer je hetzelfde besturingssysteem blijft gebruiken bij aanschaf van een nieuwe smartphone.

WhatsApp iOS Android
Chats van WhatsApp overzetten van iOS naar Android (Afbeelding: WhatsApp)

Dat komt doordat de iOS-versie van de berichtendienst de chats opslaat in iCloud. Op Android wordt Google Drive gebruikt. Daardoor kan er dus geen kruisbestuiving plaatsvinden. De aankomende optie maakt dan ook geen gebruik van de cloud voor het overzetten van alle gegevens.

Fysieke usb-c-kabel

Als je straks je WhatsApp-gegevens wil overzetten van iOS naar Android, of andersom, dan heb je daarvoor een fysieke usb-c-kabel nodig. Het moet dan wel een Lightning-naar-usb-c-kabel zijn, natuurlijk. Mocht je toch al iets in de cloud van de andere partij opgeslagen hebben, dan kan het lastig worden.

Beide back-ups worden namelijk niet zomaar samengevoegd. Wanneer je op deze manier je chats overzet, dan wordt de huidige back-up overgeschreven. Zorg er dus voor dat je een goede back-up aangemaakt hebt van de chats die je wil bewaren, mocht het op één of andere manier toch misgaan (of als je echt niets wil verliezen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
WhatsApp maakt overstappen tussen iOS en Android nóg gemakkelijker
Sluiten