Zoom onthult nieuwe functie waar studenten (niet) blij mee zijn

Apps Wesley Akkerman 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Chat-applicatie Zoom krijgt een nieuwe focus modus, waardoor studenten elkaar onderling mogelijk niet meer kunnen afleiden in het virtuele klaslokaal. Ondertussen kan de leerkracht de leerlingen nog wel in de gaten houden. De focus modus zorgt ervoor dat leerlingen elkaar niet meer zien op het scherm van de les.

En de leerkracht ziet iedereen nog wel, natuurlijk. Een leerkracht kan de modus inschakelen op het moment dat er een les gegeven wordt. En wanneer er weer ruimte voor discussie is, dan schakelt diegene hem gewoon weer uit. Dan zien de studenten en leerlingen elkaar weer, zoals de leerkracht dat altijd doet.

Focusmodus voor Zoom

Hoewel het gebruik van Zoom op school afneemt, zijn we er (wereldwijd gezien) nog niet helemaal van af. Het bedrijf probeert nu verder op de behoefte van een goed, digitaal klaslokaal in te spelen door extra opties aan te bieden. Covid-19 vormt nog steeds een gevaar en niet elke school wil daarin een risico nemen.

Focusmodus van Zoom
Focusmodus van Zoom (Afbeelding: Zoom)

Wanneer de focus modus actief is, dan staat het beeld van de leraar midden in beeld. Een student of leerling ziet daarnaast zijn eigen camerafeed, evenals grijze blokken met daarin de namen van andere studenten. Daarnaast kan de host een video highlighten, waardoor die ook voor iedereen zichtbaar is.

Niet alleen voor scholen

De functie is vooral bedoeld voor scholen. Maar dat neemt niet weg dat bedrijven ook de focus modus kunnen gebruiken tijdens vergaderingen. De functie is beschikbaar voor alle gratis accounts, dus iedereen kan hem gebruiken. Je vindt de optie als host onder de knop voor meer opties tijdens meetings.

Zoom speelt met nieuwe functie in op grote maatschappelijke verandering

In de basis lijkt de focus modus op de Webinair modus van Zoom. Maar dan zonder de complexiteit en flexibiliteit. Opvallend is dat de Webinair modus bedrijven en ondernemers geld kost, terwijl de focus modus dus geheel gratis te gebruiken is. Al is dat natuurlijk zeer voordeling voor scholen met strakke budgetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Zoom

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen