Verzamelaar mist één peperdure Pokémon-kaart voor zijn ultieme collectie

Games Jelle van Es 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het verzameling van Pokémon-kaarten is iets dat je vroeger deed omdat het leuk was. Maar in 2021 is het een serieuze business geworden, waarbij sommige kaarten voor soms bizarre bedragen worden verkocht.

Vandaag viel ons oog op de verzameling van Card Keeper Toby. De beste man heeft heel wat interessante verzamelingen. En deze keer laat hij zijn haast perfecte verzameling zien van Shiny Pokémon-kaarten.

De haast perfecte verzameling Shiny Pokémon-kaarten

Een Shiny Pokémon is een Pokémon die in een andere kleur verschijnt. Dat betekent dat een Charmander niet in het oranje getoond wordt, maar in het zwart. Als je Go nog veel speelt, dan weet je vast wel waar ik het over hebt. Maar ook bij de kaarten die je kunt verzamelen zijn er Shiny-varianten te vinden. Volgens Card Keeper Toby zijn er in totaal zo’n 378 kaarten uitgegeven met een Shiny-variant. En hij heeft er 377. Dat is niet slecht als je bedenkt dat hij zo’n twee jaar geleden begonnen is met zijn verzameling. Toch is er één probleem: de Shiny Umbreon die hij mist wordt momenteel voor zo’n 30.000 dollar aangeboden…

Pokémon-kaart
De missende kaart (Afbeelding: eBay)

Hoewel er natuurlijk veel duurdere Pokémon-kaarten bestaan dan deze Shiny Umbreon, is het niet zo makkelijk om maar even dat bedrag op te hoesten. De reden dat hij zo duur is, is dat hij in 2007 werd uitgebracht, dus hij is al oud. Daarnaast was het een promokaart die gekoppeld was aan real-world events, waardoor je hem niet in een gewoon pakje vond. Dat zorgt er dus al voor dat hij duur is. Daarnaast is de kwaliteit van deze Pokémon-kaart goed.

Perfectie is nog ver weg

Card Keeper Toby is niet van plan dat bedrag er voor neer te leggen. In plaats daarvan doet hij een oproep aan fans die zo’n kaart hebben en hem willen verkopen. Daarbij hoopt hij dat iemand een versie heeft die niet meer in zo’n goede staat is, waardoor hij voor een lager bedrag kan worden overgenomen.

Pokémon-kaarten creëren chaos: is de nieuwe Bitcoin hier?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen