Pokémon-kaarten creëren chaos: is de nieuwe Bitcoin hier?

Games Jelle van Es 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Pokémon-kaarten zijn altijd wel redelijk populair geweest. Maar sinds de uitbraak van coronacrisis lijkt er een soort van goudkoorts op gekomen, vergelijkbaar met het fanatisme wat mensen hebben met de Bitcoin , met vele gevolgen vandien.

We zien nu regelmatig beelden voorbij komen van volwassenen die een winkel in rennen om Pokémon-kaarten te kopen. Als gevolg daarvan hebben diverse grote Amerikaanse ketens besloten om de verkoop te staken.

Run op Pokémon-kaarten

De belangrijkste reden voor deze Bitcoin-achtige goudkoorts rondom Pokémon-kaarten lijkt hem er in te zitten dat sommige voor recordbedragen op eBay worden verkocht. Daarbij gaat het met name om de echt oude kaarten van vroeger die in perfecte staat verkocht worden. Maar ook de ietwat nieuwere varianten kunnen soms een goede prijs opleveren. Kaarten van de nieuwere generatie collecties leveren soms al tussen de 100 en 500 dollar op. De onderstaande video is wat dat betreft exemplarisch voor hoe men in de Verenigde Staten losgaat.

De beelden hierboven doen een beetje denken aan Black Friday-sales. Maar in plaats daarvan zijn het dus volwassen mannen die tijdens een coronacrisis op het moment dat de winkel opengaat naar binnen rennen om daar bij het schap met Pokémon-kaarten volledig los te gaan. In de hoop dat ze daarbij iets moois scoren.

Schaarste dreigt

Als gevolg van deze goudkoorts rondom Pokémon-kaarten ontstaat er ook een schaarste op de markt. Het lukt de maker namelijk niet om aan de vraag te voldoen. En daarmee wordt de prijs ook weer verder opgedreven. Wat dat betreft doe je er verstandig aan om bij nieuwe pakketten in een vroeg stadium je pre-order te plaatsen. Of je geluk te proberen bij verschillende prijsvragen, waar wij ook soms een handje van hebben.

AliExpress: 5 (on)opvallende budget gadget voor Pokémon liefhebbers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen