La Casa de Papel: Netflix geeft releasedatum en teaser seizoen 5

Films & Series Jeroen Kraak 24 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het laatste seizoen van La Casa de Papel komt eraan. Netflix laat nu weten wanneer we de avonturen van de professor en Tokyo kunnen verwachten.

La Casa de Papel is een van de populairste series op Netflix. De serie over een groep overvallers die de Spaanse Munt en Spaanse Bank beroven is een grote achtbaanrit met de ene na andere spannende cliffhanger. Het is toe aan het laatste seizoen.

Op deze datum zie je La Casa de Papel seizoen 5

Wil je weten of de groep overvallers kan ontsnappen uit de Spaanse Bank? Op 3 september krijg je het eerste deel van het antwoord. Dan komen de eerste afleveringen van de serie online.

Toch is er iets geks aan de hand. Netflix kiest voor een bijzonder uitzendschema dat we kennen van Lupin. Het brengt het seizoen in twee delen. De laatste vijf afleveringen van La Casa de Papel komen op 3 december naar de streamingdienst.

La Casa de Papel fan? Netflix heeft iets tofs voor je

Een andere aanpak

La Casa de Papel-maker Álex Pina komt met een uitleg: “Toen we begonnen met het schrijven van seizoen 5 midden in de pandemie, voelden we dat we het anders moesten aanpakken dan verwacht werd. In het eerste deel zie je de sensatie van de seizoensfinale. Een extreem agressief genre waarbij de groep aan zet is. In het tweede deel richtten we ons meer op de emotie van de personages. Het is een reis door hun sentimentele wereld dat leidt naar hun vertrek.”

Nieuwe teaser en info

Bij de aankondiging van de releasedatum komt Netflix ook met een nieuwe video. Daarin zien we de bekende gezichten uit La Casa de Papel weer terug zoals Tokyo, Rio en Stockholm. Het is een heftige teaser vol met emotie en actie, maar er wordt weinig uit de doeken gedaan.

Netflix beschrijft zelf het vijfde deel van La Casa de Papel als volgt: “De bende zit al meer dan 100 uur opgesloten in de Spaanse bank. Ze zijn erin geslaagd Lisboa te bevrijden maar voelen zich verslagen nu ze iemand van de groep zijn verloren. Sierra heeft El Professor gevangengenomen en voor het eerst hebben ze geen ontsnappingsplan. Net wanneer het lijkt alsof het niet erger kan worden, komen ze tegenover hun machtigste vijand ooit te staan: het leger. Het einde van de grootste overval uit de geschiedenis nadert… Wat ooit begon als een roof, lijkt nu te veranderen in een oorlog.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen