Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De ultieme puzzelgame komt naar de Nintendo Switch

De Nintendo Switch heeft in de jaren waarop de spelcomputer beschikbaar is, al heel wat toffe games mogen ontvangen. En binnenkort kun je met de ultieme puzzelgame op het platform aan de slag.

Het gaat om Tetris Effect Connected. Die game is al op diverse andere platformen verschenen en nu dus op de Nintendo Switch. De game is gemaakt door het team van Tetsuya Mizuguchi. Die beste man ken je onder andere van de andere legendarische puzzelgame Lumines.

Tetris Effect Connected naar de Nintendo Switch

Oorspronkelijk verscheen Tetris Effect op de pc, PlayStation 4 en diverse VR-platformen in 2018. Vervolgens zagen we de game vorig jaar terugkeren op de Xbox-platformen onder het kopje Connected. Deze bracht onder andere diverse multiplayermogelijkheden met zich mee, waardoor de game nog beter was. De game werd toen waarschijnlijk als een tijdelijke exclusieve game uitgebracht. Nu een jaar later komt de game dus uit op de Nintendo Switch. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Tetris Effect Connected verschijnt op 8 oktober en beschikt dan over alle mogelijkheden die ook in de andere versies te vinden is. Dat betekent dus dat je heerlijk met de Journey-modus van de game aan de slag kunt gaan. Daarbij moet je een reeks aan levels doorgaan, waarbij de snelheid van de game vaak wordt aangepast aan de muziek. Ook zie je vaak prachtige achtergronden, waardoor je er helemaal in komt te zitten. De muziek van de game is echt ijzersterk. Daarnaast maakt de game gebruik van een uitgebreide multiplayer-modus. Deze is overigens cross-platform speelbaar. Dat betekent dus dat je het kunt opnemen tegen vrienden die de game op de Xbox spelen.

Tetris past goed bij het platform

Tetris Effect Connected is zeker niet de eerste Tetris-game op de Nintendo Switch. Je hebt Tetris 99, die je gratis online kunt spelen wanneer je een actief Switch Online-account hebt. En het is zeker de moeite waard!

Tetris 99 is de ideale Battle Royale-game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!