Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tablets, Laptops & Computers 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung wil naast de smartphone ook dit populaire product opvouwen

Samsung is een fabrikant die hevig inzet op opvouwbare smartphones. Die ambitie springt nu over naar andere productcategorieën. Het lijkt er namelijk op dat de Zuid-Koreaanse fabrikant laptops wil gaan opvouwen. Dat blijkt uit gelekte informatie over een product dat de Galaxy Book Fold 17 genoemd wordt.

De informatie die we nu hebben, is nogal summier. Maar het geeft genoeg stof tot nadenken. Een naam als Galaxy Book Fold 17 doet in elk geval genoeg stof opwaaien ook. Mogelijk wil Samsung met de opvouwbare laptop een antwoord geven op de ThinkPad X1 Fold van de Chinese fabrikant Lenovo.

Opvouwbare laptop van Samsung

Uit die naam is verder op te maken dat het apparaat een beeldscherm krijgt van 17-inch. Daarnaast is het opvallend dat het gekozen lettertype voor de naam overeenkomt met het lettertype dat Samsung vaker gebruikt voor marketingdoeleinden. Het bedrijf zelf heeft echter nog niets zelf naar buiten gebracht over het product.

Dit is overigens niet de eerste keer dat we iets horen over opvouwbare laptops van het bedrijf. In mei gaf Samsung Display alvast een voorproefje van een concept voor zo’n apparaat. Dat gebeurde tijdens SID Display Week 2021, waar Display tevens andere vormfactoren presenteerde voor eventuele laptops.

Opvouwen is helemaal hot

Dat Samsung werkt (of zou werken) aan een opvouwbare laptop, is geen vreemd idee. Het bedrijf brengt namelijk al jaren opvouwbare smartphones uit. Recentelijk verschenen bijvoorbeeld de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 nog. Het bedrijf heeft dus de technische kennis in huis om dit voor elkaar te krijgen.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Daarnaast hebben hooggeplaatste medewerkers van het bedrijf ook al in het openbaar gesproken over het uitbrengen van dergelijke producten. Ondertussen lijkt het erop dat de komst van de opvouwbare laptop van de fabrikant dus niet een kwestie van ‘of’, maar meer een kwestie van ‘wanneer’ is. Het hoeft niet lang meer te duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung wil naast de smartphone ook dit populaire product opvouwen
Sluiten