Samsung toont indrukwekkendste opvouwbare smartphone tot nu toe

Smartphones Wesley Akkerman 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung Display heeft in een video laten zien waar het bedrijf de laatste tijd aan gewerkt heeft: vier concepten voor verschillende producten. Dat doet het bedrijf tijdens de SID Display Week-expo deze week. Het gaat om verschillende soorten producten, waaronder een opvouwbare smartphone en een laptop met een heel groot, opvouwbaar scherm.

De onderstaande video laat een aantal producten zien, maar er wordt vooral nadruk gelegd op een opvouwbare smartphone. Zo zien we hoe het vouwmechnisme in elkaar steekt en hoe de telefoonmodus precies werkt. Ook wordt het apparaat een keertje gebruikt als een soort slimme wekker.

Concepten van Samsung Display

De ster van de show is misschien wel de opvouwbare smartphone — maar het is ook goed om te zien waar Samsung Display nog meer aan werkt. Zo komen we ook een laptopscherm met een camera onder het scherm tegen. En anders valt het concept van een oprolbare telefoon natuurlijk ook wel op.

Verder zet het bedrijf nog even zijn opvouwbare scherm van 17 inch in de spotlight. Dit product zit verweven in een laptop en was eerder al een keer aangekondigd. Het product heeft wat weg van de Lenovo ThinkPad X1 Fold. Dat is eveneens een laptop met een groot, vouwbaar scherm.

Opvouwbaar laptopscherm

Dat opvouwbare laptopscherm krijgt behoorlijk wat aandacht in de video. Zo zien we dat de onderkant van het scherm controllertoetsen voor het gamen presenteert in de laptopmodus. Ook wordt het scherm voor de vorm even uitgebouwen, zodat je kunt zien hoe groot het daadwerkelijk is.

Samsung loopt tegen probleem aan met best verkopende smartphone

De Lenovo ThinkPad X1 Fold wordt geleverd met een extern toetsenbord (waardoor het dus meer een grote, hybride tablet is). Of Samsung ook een toetsenbord gaat meegeven, is niet bekend. Sterker nog: van geen van de in de video getoonde producten is bekend of ze daadwerkelijk op de markt gaan verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen