Microsoft Teams is zojuist een uitstekend WhatsApp-alternatief geworden

Microsoft Teams is nu ook te gebruiken voor je persoonlijke communicatie met familie en vrienden, zonder dat het je een cent kost. Bovendien is het zo dat de chatdienst veel meer functionaliteit aanbiedt dan bijvoorbeeld WhatsApp. Daarom kan dit nog wel eens een prima alternatief op die berichtendienst zijn.

De chatapplicatie is helemaal gratis te gebruiken, zowel op Android, iOS, Windows als op het web. Met de app kun je met iedereen in contact komen, ook wanneer iemand de app zelf niet heeft. In dat geval worden berichten gedeeld en beantwoord via sms. Zo hoeft dus niemand zich buitengesloten te voelen.

Microsoft Teams voor familie en vrienden

Met Microsoft Teams kun je verder een hoop doen. Zo maak je heel snel taken- en ideeënlijstjes aan bijvoorbeeld. Ook kun je meetings inplannen en uitnodigingen versturen, zonder dat je daarvoor uit de app hoeft te gaan. Binnenkort moet je ook nog polls kunnen aanmaken binnen de communicatiedienst.

Microsoft Teams
Microsoft Teams met familie en vrienden gebruiken (Afbeelding: Microsoft)

Microsoft Teams laat je videobellen met een groep van 300 personen, tot 24 uur lang. Dit is echter een tijdelijke functie die in het leven geroepen is voor de pandemie en zal dus niet voor eeuwig aanwezig zijn. Ondanks dat kun je wel één-op-één-gesprekken voeren tot 24 uur lang, of voor zestig minuten videobellen met een groep van maximaal honderd mensen.

Geen account nodig

Daarnaast zijn er ook wat meer traditionele functies aanwezig. Zo kun je je uiten in gif’jes, chatanimaties en verschillende emoji tijdens videocalls. Ook is het zo dat je geen Teamsaccount hoeft te hebben om deel te kunnen nemen aan gesprekken. Je doet dan gewoon mee aan dat gesprek via een webinterface.

Whatsapp: 5 dingen om te doen voor extra veiligheid en privacy

Tot slot is er een dashboard, waar alle gedeelde media opgeslagen wordt. Gebruikers kunnen verder hun persoonlijke en zakelijke accounts gescheiden houden en met een druk op de knop wisselen tussen die profielen. Voor meer informatie over de aankondiging, kun je terecht op de website van Microsoft.

Microsoft

Reageer op artikel:
Microsoft Teams is zojuist een uitstekend WhatsApp-alternatief geworden
Sluiten