Mario neemt per ongeluk dorp over en iedereen is over de zeik

Games Jelle van Es 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Tegenwoordig zien we het iconische personage Mario van Nintendo op steeds meer plekken. Er is een speciaal land in een Japans pretpark, er zijn diverse LEGO-sets en ook in kleding zien we het personage zo nu en dan opduiken. Een Engels dorpje is minder blij met de invloed van het personage.

Want in het dorpje Wallsall heeft de gemeente besloten om iets van vijftien grote plantenbakken neer te zetten. En dat zijn eigenlijk warp pipes uit de Mario-games. Die worden niet heel erg goed ontvangen.

Bewoners niet blij met Mario-planten bakken

Volgens een bericht in de Birmingham Mail, via Kotaku, zijn de bewoners behoorlijk over de zeik van de nieuwe Mario-warp pipes vermomd als plantenbakken. Het grote probleem wat bewoners er mee hebben, is dat het is betaald met belastinggeld. En dan heb je snel de poppen aan het dansen. Want er zijn genoeg problemen in het dorpje, waardoor de bewoners liever hadden gezien dat geld op een ander manier werd besteed. Zo heeft de gemeente op dit moment een tekort van 29 miljoen Britse Pond op hun begroting. In zo’n geval is het dus zaak dat je voor elke uitgegeven pond goed nadenkt over wat je er mee bereikt.

Ook helpen deze Mario-warp pipes niet helemaal met alle andere problemen die er zijn. Na een jaar met coronaproblemen hebben verschillende kleine ondernemers het zwaar. En ook zij hadden het geld liever anders besteed zien worden. Daarnaast lijkt het er op dat het gemeentebestuur met deze aanbesteding niet helemaal door heeft gehad waar de plantenbakken precies op lijken. Volgens Adrian Andrew die in de raad werkt, is het geld vanuit de nationale overheid gekomen om kleinere dorpjes weer op de kaart te zetten. Met deze plantenbakken wilde men de stad een meer kunstzinnige blik geven als een verlengde van de Walsall Art Gallery. Maar in plaats daarvan lijkt het dus nu een gamedorp geworden.

Verkeerde keuzes

Wat dat betreft heeft men dus een verkeerde keuze gemaakt. Als men echt had willen opvallen en mensen naar het centrum willen brengen, dan hadden ze net als Tokio een groot beeld van een Gundam moeten neerzetten. Of in dit geval dus een beeld van Mario.

LEGO breidt populaire Super Mario-sets uit: i’ts a me, Luigi!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen