PlayStation 5 in huis? Dan is dit goedkope dock een absolute must-have

Games Jelle van Es 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de komst van een nieuwe spelcomputer zie je na verloop van tijd dat er verschillende partijen met accessoires komen. Zo ook voor de PlayStation 5. Bij de lancering kwam Sony zelf al met een paar opties op het gebied van accessoires, maar inmiddels zijn er voor verschillende opties al alternatieven. Zo komt Trust met zijn GXT 251 Duo Charging Dock.

Het idee van de GXT 251 Duo Charging Dock voor de PlayStation 5 is simpel. In plaats van dat je een kabel uit je spelcomputer laat steken en daar dan je controller aan koppelt, plaats je nu de controllers op een station en laden ze op wanneer je ze niet gebruikt. Op die manier zou je DualSense-controller altijd van genoeg stroom voorzien zijn en kun je elke keer een paar uur achter elkaar spelen. Als je sessies echter te lang worden, dan zou je alsnog een kabel er bij moeten pakken om ze tijdens het spelen van stroom te voorzien.

Duo Charging Dock PlayStation 5
De charging dock (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

De GXT 251 Duo Charging Dock laadt je PlayStation 5-controller altijd op

De GXT 251 Duo Charging Dock is eigenlijk een alternatief op het officiële accessoire van Sony zelf. Die heb ik zelf niet getest, maar ik denk dat het idee redelijk overeen komt. Het verschil zit hem voornamelijk in de prijs. Waar de officiële van Sony voor de PlayStation 5 zo’n 40 euro kost, daar betaal je voor dit model 25 euro.

Dongle in je controller (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Ikzelf heb de GXT 251 Duo Charging Dock met een USB-kabel achter in mijn PlayStation 5 GXT 251 Duo Charging Dock gestoken, maar het is ook mogelijk om hem via een USB-adapter in het stopcontact te plaatsen. Vervolgens zitten er twee kleine dongles in de accessoire, welke je in de USB-C ingang van de DualSense-controller plaatst. Die dongles zorgen er vervolgens bij het plaatsen op de Charging Dock voor dat je controllers draadloos worden opgeladen. Je hoeft de controllers dus niet ergens in te pluggen, maar legt ze gewoon netjes neer. Vervolgens zie je met het blauwe lichtje op de Charging Dock dat ze daadwerkelijk opladen.

Blauw licht toont aan dat hij oplaadt. (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Ziet er netjes uit

Met de twee PlayStation 5-controllers op de GXT 251 Duo Charging Dock oogt het ook rustig. Je controllers zullen minder rondslingeren en dat geeft een opgeruimd gevoel. En veel meer dan dat kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Het is een accessoire die doet wat het moet doen en is dan net wat goedkoper dan de variant die Sony zelf uit heeft gebracht. De accessoire is onder andere hier te scoren.

Sony onthult nieuwe controllers voor de PlayStation 5 die je niet hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen