Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony onthult nieuwe controllers voor de PlayStation 5 die je niet hebt

1 april ligt inmiddels al weer een tijdje achter ons, maar dat neemt niet weg dat Sony nog van een goede grap houdt. Want waar de PlayStation 5 nog altijd zo goed als onmogelijk is om te kopen, daar kondigt het bedrijf nu wel twee nieuwe kleuren voor de DualSense-controller.

Op die manier heb je dus straks de mogelijkheid om geen PlayStation 5 in huis te hebben, maar wel gebruik te maken van een nieuwe controller. Gelukkig kun je die inmiddels ook gebruiken voor je Apple-apparaten.

PlayStation 5-controller in nieuwe kleurtjes

Goed, mocht je dus wel in het bezit zijn van een PlayStation 5 en die witte kleur van de DualSense-controller maar niks vinden, dan zijn er dus twee nieuwe kleurenopties. Het gaat om Midnight Black en Cosmic Red. Oftewel zwart en rood. Die zwarte werd een jaar geleden al een keer geteaset bij een flyer voor het onthullingsevenement van de nieuwe spelcomputer. De rode variant is volledig nieuw en het meest opvallend. Sony heeft zelfs een trailer voor de nieuwe controllers vrijgegeven.

De nieuwe controllers voor de PlayStation 5 hebben ook nog een stukje achtergrondverhaal. Want als bedrijf moet je natuurlijk wel je marketing op orde hebben. De zwarte variant beschikt over twee verschillende kleuren zwart met lichtgrijs. Dat zou vergelijkbaar zijn met hoe we de ruimte zien in de nacht. En de rode is gebaseerd op de verschillende heldere rode kleuren die we in het heelal soms zien. Mocht je zo’n nieuwe DualSense-controller willen scoren, dan moet je nog even wachten. De nieuwe controllers moeten volgende maand worden uitgebracht en zal waarschijnlijk rond de 70 euro gaan kosten.

DualSense-controller is fijn

Mocht het je wel geluk zijn om een PlayStation 5 te scoren, dan weet je inmiddels al dat de DualSense-controller van de spelcomputer een flinke stap vooruit is. Als je daar meer over wilt lezen, dan vind je hier onze ervaring.

Hands-on met de DualSense-controller: PS5 next-gen gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!