PlayStation 5-controller vanaf nu op deze Apple-apparaten te gebruiken

Games Jelle van Es 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is nog voor weinigen weggelegd: spelen op een PlayStation 5. Mocht het je wel zijn gelukt om zo’n zeldzame spelcomputer te scoren, dan is het goed om te weten dat je vanaf nu je DualSense-controller kunt gebruiken op je Apple-apparaten.

Dat is vooral handig wanneer je gebruik wilt maken van de Remote Play-optie die de PlayStation 5 biedt. Daarmee kun je je spelcomputer aanzetten en dan het beeld streamen naar een PlayStation 4, maar ook zoiets als een iPad, iPhone of Mac. Dat kon al, maar nu heb je dus de mogelijkheid om de PS5-controller te gebruiken.

PlayStation 5-controller te gebruiken op je Apple-apparaat

Het grote voordeel van deze PlayStation 5-controller ondersteuning op je Apple-apparaten is dat je dus van een afstand je favoriete game nog kan spelen. Dat is handig wanneer de televisie door iemand anders in huis wordt gebruikt, maar jij alsnog je game wilt spelen. Tot voor kort kon dat dus alleen met de PlayStation 4-controller, wat niet altijd even fijn is. Het enige wat je nu nodig moet hebben is zo’n controller, een iPhone, iPad of Apple Tv die op 14.5 draait of een Mac die gebruik maakt van macOS Big Sur 11.3. En dan kan het feest beginnen.

PS5 Remote Play
Remote Play via de PS4 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Toch heb je nog wel wat beperkingen als je gebruik maakt van Remote Play met je PlayStation 5-controller. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de haptische feedback die games je geven te ervaren. Dat is blijkbaar niet te verwerken. Wel werken de adaptive triggers, wat met name in de laatste PlayStation-hit Returnal goed uitkomt, want dan voel je goed hoe diep je ze in drukt. Daarnaast loopt de audio automatisch via je Apple-apparaat. Je kunt dus geen koptelefoon in je controller-ingang aansluiten om daar het geluid binnen te krijgen. En tot slot moet je wanneer je de controller op een ander apparaat wil gebruik hem eerst op je oude apparaat verwijderen en dan op het nieuwe gaan pairen. Wat dat betreft doe je er verstandig aan om op één apparaat te blijven.

Remote Play werkt zo

Heb je nog geen ervaring met Remote Play in combinatie met de PlayStation 5? Dan hebben we dit artikel die laat zien hoe dat op de PS4 werkt. Op de Apple-apparaten gaat het min of meer hetzelfde.

PS5 Remote Play op de PS4: een handige functie, die zo werkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen