WhatsApp blijven gebruiken? Dan moet je snel actie ondernemen!

Apps Wesley Akkerman 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je WhatsApp wil blijven gebruiken, dan moet je even actie ondernemen en het nieuwe privacybeleid van de communicatiedienst accepteren. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf de wijzigingen aan. In Europa verandert er niet zo heel veel, omdat we beter beschermd zijn, maar toch moet je de voorwaarden accepteren.

Het is niet vreemd dat dit besluit leidde tot ophef en een hoop onduidelijkheid. In Amerika verandert namelijk wel dat WhatsApp meer gegevens (in dit geval: het contact met bedrijven) gaat delen met moederbedrijf Facebook. Er was tekst en uitleg nodig, en de dienst gaf gebruikers daarom meer tijd voor het accepteren van de nieuwe voorwaarden.

Nieuwe voorwaarden WhatsApp accepteren

Voorheen was het zo dat wanneer je de nieuwe voorwaarden niet accepteert, de dienst enkele functies zou verliezen. Maar dat besluit is ietwat teruggedraaid. De functies verdwijnen nog steeds, maar niet in één keer. Dat gebeurt dus geleidelijk. Je moet uiteindelijk dus de nieuwe voorwaarden accepteren als je de app wil blijven gebruiken.

Onlangs is er een nieuwe hulppagina online gegaan op de website van WhatsApp, waarop duidelijk aangegeven wordt dat niemand de toegang tot zijn account verliest. Maar je kunt wel rekenen op reminders die constant in beeld verschijnen. Wacht je nog enkele weken met accepteren, dan verlies je dus geleidelijk aan functionaliteiten.

Beperkte functies

Aan wat voor beperkingen moeten we dan denken?

  • Je hebt geen toegang tot je lijst met chats, maar je kunt nog wel inkomende telefoon- en video-oproepen beantwoorden. Als je meldingen hebt ingeschakeld, kun je erop tikken om ze te lezen, reageren op een bericht of terugbellen na een gemiste telefoon- of video-oproep.
  • Na enkele weken beperkte functionaliteit kun je geen oproepen en meldingen meer ontvangen en stuurt WhatsApp ook geen berichten en oproepen meer naar je telefoon.

Je account wordt dus niet meteen verwijderd wanneer je de nieuwe voorwaarden niet accepteert. Maar je moet er wel rekening mee houden dat dit gebeurt wanneer je account voor 120 dagen inactief is. Dat is een standaardrichtlijn die al heel lang bestaat; die is dus niet voor nu ineens in het leven geroepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WhatsApp

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen