Samsung rolt Android 11-update uit voor twee interessante Galaxy-toestellen

Smartphones Wesley Akkerman 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung is de laatste maanden goed bezig als het gaat om het updaten van zijn Android-smartphones. Dat is niemand onopgemerkt gebleven. En nu zijn wederom twee interessante Galaxy-smartphones aan de beurt. Meestal kunnen dergelijke smartphones helemaal niet rekenen op een uitgebreide ondersteuning.

Eerder dit jaar lanceerde Samsung de Galaxy A12-smartphone. De budgetsmartphone had een heel groot nadeel. Hij werd namelijk geleverd met een Android-versie die inmiddels al meer dan een jaar oud was. Nu maakt het bedrijf die fout goed door een verse upgrade uit te brengen waar je wel degelijk blij van wordt.

Samsung rolt Android 11-updates uit

De Galaxy A12 mag niet alleen rekenen op Android 11, ook wordt meteen de nieuwste beveiligingsupdate vrijgegeven. De OneUI 3.1-update is nu onder meer beschikbaar in Rusland. Het is niet duidelijk wanneer de update arriveert voor Nederlandse gebruikers, maar mogelijk duurt het nu niet lang meer.

Helaas is er nog geen changelog beschikbaar. Dus op informatie over de precieze toevoegingen en veranderingen moeten we nog even wachten. Je mag in elk geval rekenen op Android 11-functies als eenmalige permissies, een automatische reset van die permissies, chatbubbels en nog veel meer handige functies.

Voor Galaxy A12 en Galaxy A02s

Naast de Samsung Galaxy A12 mag ook de Galaxy A02s rekenen op de upgrade naar Android 11 en OneUI 3.1. Beide softwareversies brengen zo hun eigen dingen mee. OneUI 3.1 heeft een ververste user interface, meer widgets voor het vergrendelde scherm en meer opties voor digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.

Mocht je benieuwd zijn of je al een aanmerking komt voor de upgrade, dan kun je dat doen door binnen de instellingen te zoeken naar ‘update’. Dan verschijnen er opties in beeld waarmee je de softwareversie kunt controleren en kunt checken of er al een update beschikbaar is. Ook krijg je vanzelf melding van nieuwe updates.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen