Superfan Mario Kart speelt in het echt met grasmaaiers

Games Jelle van Es 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Mario Kart is één van de grootste gamereeksen ter wereld. Het meest recente deel dat op de Nintendo Switch verscheen is nog altijd de best verkochte game voor die spelcomputer. En ook in het echt zie je de game regelmatig voorbij komen.

Vroeger kon je bijvoorbeeld in Tokio een kart huren, je verkleden als een personage uit Mario Kart en daar dan mee rondscheuren. Dan mis je alleen wel de speciale effecten. Daar heeft deze Superfan iets op gevonden.

Superfan speelt Mario Kart op zijn grasmaaier

Filmmaker Ian Padgham kwam op het idee om met zijn grasmaaier een stukje rond te rijden en tegelijkertijd een drone achter hem te laten vliegen. Deze nam dan op zijn beurt de beelden op en die waren naar eigen zeggen behoorlijk stabiel. En daarmee was het dan weer mogelijk om in programma’s als After Effects en Cinema 4D er mee aan de slag te gaan. Het resultaat mag er zijn, want door alle effecten krijg je het idee dat het een toffe versie van real-life Mario Kart. Bekijk de video hieronder.

Met deze video gaan de gedachten ook gelijk uit naar Mario Kart Live. Die game kwam vorig jaar uit op de Nintendo Switch en geeft je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een bestuurbare auto. Met een camera daarop zie je dan hoe je rondrijdt. En met verschillende AR-effecten heb je dan het voordeel dat er fictieve personages in de race komen, die je dan kan bestoken met typische powerups uit de gamereeks. Toch gaat deze video wel een stapje verder.

Tijd voor een nieuw deel

Met het zien van deze beelden, gaan de gedachten ook gelijk uit naar een nieuw deel in de reeks. Het huidige Mario Kart 8 Deluxe is een uitgebreidere versie van de game die eerde al op de Wii U uitkwam en oorspronkelijk in 2014 verscheen. Wat dat betreft is het echt tijd voor een nieuw deel. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

WANT Report: Mario Kart 8 Deluxe op de Nintendo Switch is perfect

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen