Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 apr 2021

LEGO breidt populaire Super Mario-sets uit: i’ts a me, Luigi!

Vorig jaar kwamen Nintendo en LEGO tot een interessante samenwerking, waardoor je met Super Mario-sets kon gaan spelen. Uiteindelijk kregen we daar eind vorig jaar een aantal uitbreidingsets van. En nu is duidelijk dat de koek nog niet op is.

Want nu hebben beide bedrijven aangekondigd dat LEGO Super Mario wordt uitgebreid met de zogenaamde ‚ÄėAvonturen met Luigi‚Äô-startset. Deze komt op 1 augustus uit en is nu al te pre-orderen op de webshop van het bedrijf.

Avonturen met Luigi in LEGO Super Mario

De nieuwe startersset van LEGO Super Mario kost 59,99 euro en geeft je dus de mogelijkheid om met Luigi aan de slag te gaan. Hij is één nop groter dan zijn broer Mario, wat ook wel overeenstemt met hoe hij in de games wordt neergezet. Wat dat betreft heeft men goed gekeken naar hoe hij in de verschillende games wordt neergezet. Deze nieuwe set kun je dus kopen als alternatief op de Mario-set. Tegelijkertijd kun je hem ook ernaast kopen en werkt hij met alle uitbreidingssets. Luigi beschikt over
dezelfde technologie als zijn broer, en wordt geleverd met een kleurensensor, een lcd-scherm om verschillende bewegingsreacties weer te geven, en een luidspreker die iconische geluiden en muziek uit de Super Mario videogameserie afspeelt.

Het idee van de Luigi-set is hetzelfde als bij LEGO Super Mario: je maakt je eigen levels en eindigt bij de vlag. Tussendoor kun je verschillende obstakels neerzetten, waarbij je ook munten kunt scoren. Met een smartdevice kun je vervolgens bijhouden hoe snel je een bepaald eigen gemaakt level voltooid en hoeveel munten je daarbij scoort. Deze nieuwe set komt met bruingekleurde stenen die symbool staan voor de omgeving van de Toren en die een nieuw geluid ontlokken aan Luigi.

Zelf je circuit bedenken

De set bestaat uit 280 onderdelen en uiteindelijk is het aan de speler om te bedenken hoe je het circuit maakt. Je hebt enkel het begin en het eindpunt. Daar tussendoor is het aan de speler wat je allemaal doet. Wil je weten wat wij vinden van LEGO Super Mario? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] LEGO Super Mario is leuk speelgoed voor alle leeftijden

Reageer op artikel:
LEGO breidt populaire Super Mario-sets uit: i’ts a me, Luigi!
Sluiten